Roviniete.ro și NN Asigurăril lansează asigurarea - Centura de Protecție NN - care oferă până la 100.000 de Lei familiei în caz de accident auto soldat cu pierderea unei vieți omenești.

NN Asigurări, divizia de asigurări generale a NN România, lansează Centura de Protecţie NN, o asigurare dezvoltată în parteneriat cu www.roviniete.ro, care oferă protecţie şi sprijin financiar în situaţia accidentelor auto din care rezultă decesul persoanei asigurate.

 

Persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani pot alege între două pachete de protecție:

  • Pachetul Premium: Oferă o sumă asigurată de 100.000 de lei pentru o primă anuală fixă de 36 de lei.
  • Pachetul Standard: Asigură o sumă de 50.000 de lei pentru o primă anuală fixă de 26 de lei.

 

Centura de Protecție NN intră în vigoare în următoarea zi după achiziție și confirmarea plății primei anuale de asigurare. Asigurarea este valabilă pentru o perioadă de 12 luni.

Asigurarea este disponibilă pentru clienți persoane fizice și acoperă riscul producerii unui accident auto cu consecințe tragice pe teritoriul României.

Asigurarea nu acoperă accidentele în care persoana asigurată este șofer într-un autoturism utilizat în scop profesional (taximetrie, ride sharing, raliuri, etc.).


 

„România continuă să înregistreze cel mai mare număr de decese din accidente rutiere din Uniunea Europeană şi datele arată că multe familii sunt din ce în ce mai vulnerabile financiar în astfel de momente dificile. Asigurarea pentru accident auto din care rezultă decesul persoanei asigurate este o centură de siguranţă foarte necesară prin care clienţii îi pot proteja financiar pe cei dragi atunci când este cel mai mult nevoie”, explică Ramona Juncu, Deputy General Manager NN Asigurări.

 

Într-o situaţie neprevăzută cum ar fi un accident sau o problemă de sănătate, o familie ar avea nevoie, în medie, de 132.000 de lei în plus faţă de resursele financiare disponibile pentru a-şi menţine standardul de viaţă, arată datele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) pentru 2022.

 

„Aşa cum nu se urcă la volan fără o asigurare RCA şi cumpără vignetele de care au nevoie simplu şi rapid, online, şoferii trebuie să se gândească şi la siguranţa lor”, a spus Radu Banzea, Director General Scala Assistance, compania care deţine şi operează roviniete.ro.

 

Aproximativ 10.000 de familii care au pierdut pe cineva drag în urma unui accident sau a unei probleme de sănătate au beneficiat de sprijin financiar din asigurări în valoare totală de 337 de milioane de lei în 2022, mai arată datele UNSAR.

 

Centura de Protecție NN reprezintă un pas semnificativ în asigurarea securității și sprijinului financiar pentru șoferi și familiile lor. Pentru mai multe informații și achiziționare online, vizitați 

Protectie Personala din Accident Rutier

 

Taxa de pod de la Fetești pe Autostrada Soarelui a fost suspendată după intrarea în vigoare a ordinului de ministru al Transporturilor. 

Suspendarea tarifului de trecere se va aplica pentru toate categoriile de vehicule, până când se vor termina lucrările de reabilitare a podului peste braţul Borcea, dar nu mai târziu de 31 august, se arată în documentul menționat.

Compania de Infrastructură (CNAIR) estimează că aceasta măsură de suspendare va produce un deficit important în buget, de aproape 52 de milioane de lei în încasări.

 

Asigură-te că ai RCA-ul valabil!

Taxa de pod este suspendată pentru o scurtă perioadă dar nu uita să te asiguri că ai asigurarea RCA valabilă.

Șoferii își pot plăti asigurarea RCA în același loc unde plătesc și taxele de drum, pe roviniete.ro.

 

Platforma facilitează:

  • alerte de expirare trimise din timp

  • salvarea datelor pentru toate mașinile tale

  • pentru clienți tot procesul de achiziție durează doar câteva zeci de secunde

 

Pe roviniete.ro veți găsi oferte de la cei mai importanți asiguratori de RCA și astfel puteți alege comparativ RCA-ul cel mai potrivit nevoilor dvs. sau pe cel mai ieftin de pe piață.

 

 Cumpără RCA 

 

Despre Roviniete.ro

Serviciile furnizate de site-ul Roviniete.ro sunt asigurate de SCALA ASSISTANCE SRL cu sediul în Cluj Napoca, Str. Bucuresti, Nr. 29/13. Compania clujeană a intrat pe piața de profil în anul 2007 aducând, în premieră, în România conceptul de vânzare online a vinietelor. În prezent, compania beneficiază de o prezență multinațională, investește continuu în dezvoltarea rețelei sale de vânzări retail și corporate, și se preocupă de diversificarea gamei de servicii în acord cu nevoile clienților săi. Actualmente, compania distribuie în peste 15 000 de puncte autorizate de vanzare a rovinietelor în România și își consolidează prezența multinațională în Ungaria, Bulgaria și Republica Moldova.

Printre clienții SCALA ASISSTANCE SRL se numără firme de renume din domeniul transporturilor, dar și din numeroase alte domenii de activitate. Această dezvoltare a fost posibilă datorită modalității, strategiei de lucru adoptate și a procedurii de comandă mult eficientizată.

Din dorința de a oferi servicii de cea mai bună calitate clienților, compania a implementat un sistem de management orientat spre îmbunătățirea permanentă a performanței, respectând normele standardului ISO 9001: 2015 – limbaj comun în ceea ce privește calitatea în peste 160 de țări și de organizații.

Având la dispoziție un sistem de management competitiv, bazat pe implicarea întregii echipe, SCALA ASISSTANCE SRL răspunde cu succes exigențelor ridicate ale clienților și onorează angajamentele asumate într-o manieră eficientă, transparentă și flexibilă.

 

Anul 2023 vine cu vești proaste pentru șoferii din România, deoarece tarifele RCA se vor majora semnificativ. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat noile tarife de referință RCA, care au înregistrat o creștere față de anul precedent.

Mai jos, vei descoperi majorările de tarife și impactul lor asupra șoferilor din România. Deja sunt diferenţe de sute de lei în cazul ofertelor din piaţă faţă de acum un an. Supriza este că şi cei cu maşini electrice, care nu poluează, vor plăti mai mult. 

Motivele din spatele creșterii tarifelor RCA

Există mai multe motive care stau în spatele creșterii tarifelor RCA în 2023.

Unul dintre cele mai importante motive este creșterea numărului de accidente rutiere și a costurilor legate de acestea. În ultimii ani, numărul de accidente rutiere din România a crescut semnificativ, iar aceste accidente au dus la creșterea cheltuielilor cu despăgubirile pentru victime. De asemenea, costurile de reparație a autovehiculelor implicate în accidente au crescut semnificativ.

Un alt motiv pentru creșterea tarifelor RCA este inflația și a costurilor cu piesele de schimb și cu reparațiile autovehiculelor.

În plus, ASF a introdus o serie de măsuri pentru a reduce riscul de fraudă în sectorul asigurărilor auto, ceea ce a dus la o creștere a costurilor cu asigurarea RCA. Aceste măsuri includ verificarea și validarea datelor înainte de eliberarea polițelor RCA, precum și introducerea unor sancțiuni mai dure pentru cei care încalcă regulile.

Noile tarife de referință RCA

ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) a publicat recent noile tarife de referință RCA pentru anul 2023. Aceste tarife reprezintă costul minim obligatoriu pe care șoferii trebuie să-l plătească pentru asigurarea RCA.

Printre noutățile aduse de noile tarife de referință se numără și creșterea tarifelor RCA pentru șoferii tineri. Astfel, conform noilor tarife, șoferii cu vârste între 18 și 24 de ani vor plăti cu până la 45% mai mult pentru RCA decât cei cu vârste cuprinse între 25 și 65 de ani. Această majorare vine ca urmare a riscului mai mare pe care îl prezintă șoferii tineri în trafic, din cauza lipsei de experiență.

  • Creșterea tarifelor RCA pentru vehiculele electrice

O altă noutate adusă de noile tarife de referință este creșterea tarifelor RCA pentru vehiculele electrice. Conform noilor tarife, șoferii care dețin astfel de vehicule vor plăti cu până la 20% mai mult pentru RCA decât cei care dețin vehicule cu motoare cu ardere internă. Această majorare vine ca urmare a costurilor mai mari de reparație a vehiculelor electrice, precum și a faptului că acestea sunt considerate mai greu de reparat. În plus, unele maşini electrice pot atinge viteze mari într-un timp mai scurt faţă de alte autoturisme care au motor cu ardere internă, cred specialiştii. 

  • Creșterea tarifelor RCA în 2023 este și în funcție de capacitatea cilindrică a autovehiculului

Noile tarife de referință RCA prevăd și creșterea tarifelor în funcție de capacitatea cilindrică a autovehiculului. Astfel, șoferii care dețin autovehicule cu motoare cu capacitate cilindrică mare vor plăti cu până la 25% mai mult pentru RCA decât cei care dețin autovehicule cu motoare cu capacitate cilindrică mică. Această majorare vine ca urmare a riscului mai mare pe care îl prezintă autovehiculele cu motoare puternice în trafic, precum și a costurilor mai mari de reparație în cazul unui accident.

Iată aici care sunt, mai exact, schimbările de tarife în cazul mașinilor sub 3,5 tone:

  • Pentru șoferii cu vârsta sub 30 de ani, prețurile de referință RCA pleacă de la 1.822 de lei dacă au o mașină cu capacitate cilindrică de până în 1.200 de centimetri cubi și ajung la 4.709 lei dacă au o mașină cu capacitate cilindrică de peste 2.500 de centimetri cubi.
  • Pentru șoferii cu vârsta de 31-40 de ani, prețurile de referință RCA pleacă de la 1.114 lei dacă au o mașină cu capacitate cilindrică de până în 1.200 de centimetri cubi și ajung la 2.832 lei dacă au o mașină cu capacitate cilindrică de peste 2.500 de centimetri cubi.
  • Pentru șoferii cu vârsta de 41-50 de ani, prețurile de referință RCA pleacă de la 1.076 lei dacă au o mașină cu capacitate cilindrică de până în 1.200 de centimetri cubi și ajung la 2.912 lei dacă au o mașină cu capacitate cilindrică de peste 2.500 de centimetri cubi.
  • Pentru șoferii cu vârsta de 51-60 de ani, prețurile de referință RCA pleacă de la 1.006 lei dacă au o mașină cu capacitate cilindrică de până în 1.200 de centimetri cubi și ajung la 2.853 de lei dacă au o mașină cu capacitate cilindrică de peste 2.500 de centimetri cubi.
  • Pentru șoferii cu vârsta de peste 60 de ani, prețurile de referință RCA pleacă de la 1.036 de lei dacă au o mașină cu capacitate cilindrică de până în 1.200 de centimetri cubi și ajung la 2.767 de lei dacă au o mașină cu capacitate cilindrică de peste 2.500 de centimetri cubi.

Tarifele de referință RCA pentru mașinile electrice:

  • 2.742 lei pentru șoferii cu vârsta sub 30 de ani
  • 1.643 lei pentru șoferii cu vârta de 31-40 de ani
  • 1.509 lei pentru șoferii cu vârta de 41-50 de ani
  • 1.397 lei pentru șoferii cu vârta de 51-60 de ani
  • 1.440 lei pentru șoferii cu vârta de peste 60 de ani

Prețurile finale ale asigurărilor RCA sunt însă influențate de sistemul Bonus-Malus, care poate aduce scăderi de până la 50% sau creșteri de până la 80%.

Așadar, noile tarife de referință RCA vor avea un impact semnificativ asupra șoferilor din România, în special asupra celor tineri și proprietarilor de vehicule electrice sau cu o capacitate cilindrică mare. Este important ca șoferii să ia în considerare aceste majorări în momentul în care își calculează costurile cu RCA și să caute cele mai bune oferte pe piață.

Există vreo cale să găsești RCA mai bun la preț pentru autoturismul tău?

Ai posibilitatea de a achiziționa RCA online, direct de pe platforma Roviniete.ro. Prin intermediul platformei noastre, vei primi alerte de expirare în timp util, iar datele mașinii tale vor fi salvate pentru a facilita procesul de achiziție, care va dura doar câteva zeci de secunde pentru clienții noștri.

Mai mult decât atât, vei putea accesa oferte de la cei mai importanți asiguratori de RCA, ceea ce îți va permite să alegi RCA-ul cel mai potrivit nevoilor tale sau cel mai ieftin de pe piață.

România se pregătește de introducerea unei noi roviniete care va aduce schimbări semnificative în privința taxării autovehiculelor.

Noul proiect de lege al Ministerului Transporturilor are in vedere ca actualul sistem de vinietă, prin care taxele rutiere se percep în funcție de timp, sa fie modernizat și înlocuit cu un nou sistem de rovinietă, care respectă dispozițiile Directivei privind Eurovinieta 1999/62/CE (modificată prin Directiva UE 2022/362), astfel cum a fost adoptată în legislația română.

Prin urmare, noile reglementări vor impune tarife mai mari pentru mașinile poluante, iar vehiculele cu emisii mai mici de poluanți vor beneficia de prețuri mai reduse.

Potrivit documentului, configurația schemei tarifare pentru noua rovinietă se va întemeia pe principiul „Poluatorul Plătește”(„Polluter Pays Principle”), ceea ce înseamnă că tariful cel mai avantajos din punct de vedere economic va fi aplicat în cazul vehiculelor al căror motor este cel mai nepoluant, producând așadar cel mai scăzut nivel de emisii în raport cu Clasa EURO în care se încadrează. Asadar...

  • Vehiculele din Clasa EURO VI vor face obiectul celor mai scăzute tarife;
  • Vehiculele din Clasa EURO V vor face obiectul unui tarif mai mare față de cel aplicat în cazul Clasei EURO VI;
  • Vehiculele din Clasa EURO IV vor face obiectul unui tarif mai mare față de cel aplicat în cazul Clasei EURO V;
  • Vehiculele din Clasele de emisii EURO III, EURO II și EURO I vor face obiectul unor tarife care cresc în mod progresiv.

Astfel, pentru autovehiculele care emit mai mult de 150 de grame de CO2 pe kilometru, costul rovinietei va fi mai mare. În schimb, autovehiculele cu emisii mai mici de 100 de grame de CO2 pe kilometru vor beneficia de prețuri mai reduse. Acestea includ mașinile electrice, hibride și cele cu motoare cu ardere internă mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil.

Noua rovinietă este menită să ofere o mai mare flexibilitate în ceea ce privește taxarea autovehiculelor, încurajând astfel utilizarea de vehicule mai prietenoase cu mediul și reducerea emisiilor de poluanți. De asemenea, se speră că aceste taxe mai mari vor ajuta la generarea de venituri pentru finanțarea proiectelor de îmbunătățire a infrastructurii rutiere.

În concluzie, noua rovinietă va fi valabilă timp de 12 luni și va putea fi achiziționată online sau de la punctele de vânzare autorizate, fiind menită să încurajeze utilizarea de vehicule mai prietenoase cu mediul și să genereze venituri pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere.

De asemenea, îți reamintim că tot online, în doar 3 pași simpli, poți obține rapid RCA-ul de care ai nevoie, direct de pe laptop sau de pe telefonul mobil.

Noi credem că este mult mai convenabil să-ți plătești asigurarea RCA în același loc unde plătești și rovinieta sau alte taxe de drum. Prin intermediul platformei noastre, vei primi alerte de expirare în timp util, iar datele mașinii tale vor fi salvate pentru a facilita procesul de achiziție, care va dura doar câteva zeci de secunde pentru clienții noștri!

Ce este constatarea amiabila?

Chiar daca abia ce ai obtinut permisul auto sau ai deja cativa ani de experienta in domeniul sofatului, ar trebui sa ai la cunostinta cat mai multe informatii despre constatarea amiabila si cum poate fi incheiata. Constatarea amiabila este o procedura simplificata de determinare a prejudiciului de catre partile implicate intr-un accident fara victime si nu necesita intocmirea documentelor de constatare de catre politia rutiera. Amiabila se incheie intre cele 2 parti implicate in accidentul rutier si au obligatia de a descrie modul in care s-a produs accidentul.

Cand se poate incheia o constatare amiabila?

Pentru incidente care implica doua vehicule asigurate, din care au ca rezultat doar daune materiale.

Cum se incheie o constatare amiabila?

Constatarea amiabila se face in baza formularului „Constatare amiabila de accident”, care reprezinta descrierea unui cumul de evenimente si elemente care contribuie la solutionarea dosarelor de dauna. Scopul acestui document este obtinerea de informatii privind imprejurarile producerii accidentului, nu a stabiliriii vinovatiei. Acest lucru este lasat in sarcina asiguratorilor RCA la care autovehiculele implicate in accident au politele obligatorii. Constatarea amiabila online In data de 17.10.2022, Biroul Asiguratorilor Auto din Romania (BAAR) a lansat aplicatia digitala „Amiabila”, ce poate fi descarcata atat din App Store, cat si din Google Play. „Amiabila” permite pagubitilor auto, incheierea in format electronic a formularului de constatare amiabila in caz de accident, in conformitate cu recentele modificari aduse legislatiei RCA, daca nu au trecut mai mult de 24 de ore de la accident. Accesand site-ul www.amiabila.com vei afla cum sa utilizezi aceasta aplicatie in cativa pasi.

Daca urmeaza sa inchei o asigurare RCA sau daca doresti reinnoirea acesteia, nu uita ca Roviniete.ro iti aduce in acelasi loc ofertele de la toti furnizorii de RCA din Romania

Cu siguranta te intereseaza cum se calculeaza RCA-ul si cat va trebui sa scoti din buzunar in acest an, luand in considerare contextul financiar la nivel national. Pretul pentru RCA poate fi mai mic sau mai mare. Inainte de a incheia o polita RCA, incearca o simulare online pentru a-ti face o parere despre pretul asigurarii, prin intermediul unui calculator RCA.

Criterii care stau la baza stabilirii pretului sunt:

  • Varsta conducatorului/conducatorilor auto: tinerii platesc un pret mai mare, iar acest lucru se datoreaza experientei scazute pe care o au si a riscului mai crescut de a produce un accident. Numarul de conducatori auto: daca exista mai multi soferi care dispun de acelasi autovehicul, atunci pretul va fi mai crescut datorita riscului mai mare de incidente.
  • Zona geografica in care este inmatriculat autovehiculul. Foferii care au resedinta in zonele cu risc mare de accident platesc mai mult decat cei aflati in judetele cu o rata anuala mai mica de accidente.
  • Detaliile despre autovehiculul pentru care se face asigurarea RCA (se iau in considerare criterii precum vechimea masinii, starea sa tehnica, puterea motorului)
  • Istoricul auto: numarul de incidente, amenzi sau accidente (este vorba despre sistemul Bonus Malus care avantajeaza toti conducatorii auto care nu au evenimente rutiere in care sa fie implicate asigurarile de raspundere civila auto). Cu cat perioada in care soferul auto nu provocat accidente este mai mare, cu atat sunt mai mari sansele ca polita RCA sa scada.
  • Bugetarii, studentii, pensionarii, persoanele cu dizabilitati sau somerii pot beneficia de reduceri speciale.

Roviniete.ro iti aduce in acelasi loc ofertele de la toti furnizorii de RCA din Romania. Ofertele asiguratorilor pot fi vizualizate si comparate direct pe site in functie de durata de valabilitate dorita.

Volumul subscrierilor pentru cele 110.604 clauze de decontare directă a ajuns la 18 mil. lei în T1/2022, mai mult decât dublu faţă de perioada similară a anului trecut, relatează zf.ro. Prima medie anualizată a fost cu 56% mai mare la finalul lunii martie 2022, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 170 lei.

Potrivit datelor publicate de Auto­ritatea de Supraveghere Finan­ciară (ASF) în raportul privind evo­luţia pieţei asigurărilor în T1/2022, companiile de asigurări auto obligatorii (RCA) au vândut în primele trei luni din 2022 un număr de 110.604 de clauze de decontare directă, în creştere cu 52%, volumul primelor brute subscrise pentru acestea ajungând la 18 mil. lei, mai mult decât dublu faţă de volumul din primele trei luni ale anului trecut. Iar prima medie anualizată a ajuns la 170 lei, cu 56% mai mult în T1/2022, faţă de perioada similară a anului trecut.

 

 VEZI OFERTELE NOI RCA 
 

 

De ce să alegi RCA de la noi?

 

- Peste 2 milioane de conducători auto au încredere în noi!

- De peste 13 Ani livrăm instant prin e-mail Taxe Auto

- Polițele RCA sunt emise automat și livrate prin email.

- Ai toate masinile tale in acelasi loc si faci reinnoirea printr-un Click!

 

Euroins România a plătit cea mai mare despăgubire plătită pentru o asigurare RCA. Despăgubirea a fost de 3,1 milioane de lei pentru un accident grav cu victime care a implicat ciocnirea unui autoturism cu un camion parcat şi apoi cu un alt autoturism. 

Conform raportărilor, Euroins România a plătit 411 milioane lei daune în primul trimestru al acestui an. Asiguratorul ocupă primul loc în clasamentul companiilor de asigurări după primele brute subscrise pentru asigurări generale în primul trimestru al anului 2022, cu o cotă de piaţă de 23,2%.

 

 VEZI CELE MAI IEFTINE OFERTE RCA 

 

'Ne aflăm într-un proces accelerat şi vizibil de transformare extrem de provocatoare, pe termen lung, pe care l-am început anul trecut odată cu schimbarea întregului consiliu de conducere al companiei de asigurări, continuând cu majorări semnificative de capital (peste 300 de milioane de lei) de la acţionarii noştri şi de asemenea de la BERD, care şi-a arătat angajamentul de a continua să investească în această industrie.

În ciuda provocărilor pe care piaţa asigurărilor din România ni le arată în fiecare zi, punem multă atenţie şi executăm activităţi operaţionale pentru îndeplinirea unui plan de redresare foarte ambiţios, pe care ni l-am asumat, fiind strict supravegheaţi de autorităţi. Rezultatele pozitive ale eforturilor noastre se pot observa deja în indicatorii noştri oficiali din zona de asigurări şi de asemenea, în comportamentul pieţei - plăţi mai rapide, relaţii de încredere şi transparente cu clienţii şi partenerii noştrii, scăderea numărului de reclamaţii.

Rezultatele noastre au fost confirmate atât de cel mai recent raport oficial publicat pe 24 iunie de ASF, cât şi de comunicatul de presă publicat de BERD pe 26 iunie 2022'', a declarat Tanja Blatnik, CEO Euroins România.

 

 

 

 

Scala Assistance, care vinde roviniete prin site-ul roviniete.ro, semnalează posesorilor de autovehicule să verifice dacă portalul de pe care achiziționează roviniete este autorizat de autoritatea competentă, în cazul României de CNAIR. De asemenea, compania subliniază faptul că prețul rovinietelor este unul reglementat, astfel încât supra-tarifarea constituie un important semnal de alarmă.

 

Compania Națională a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a informat utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România că a constatat existența în mediul online a unui portal care nu este autorizat în vederea încasării tarifului de utilizare (rovinieta), respectiv www.digitale-vignette-online.ro.

Potrivit CNAIR, achitarea unei roviniete pe site-ul www.digitale-vignette-online.ro, utilizatorilor li se solicită achitarea de costuri suplimentare care ajung să fie în cuantum de aproape 200% față de prețul real al unei roviniete.

Reprezentanții Scala Assistance avertizează de asemenea că, deși pe site-ul menționat apare ca furnizor compania românească, aceasta nu are niciun acord de distribuție cu www.digitale-vignette-online.ro. Mai mult decât atât, Scala Assistance a notificat în luna iunie reprezentanții portalului respectiv vizavi de încetarea achiziției de roviniete via www.roviniete.ro.

Scala Assistance nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la achiziționarea de roviniete de pe alte portaluri altele decât www.roviniete.ro și sfătuiește utilizatorii de drumuri să verifice înaintea achiziției rovinietei dacă distribuitorul ales face parte din lista de distribuitori autorizați de CNAIR. Acest lucru se poate face cu ușurință pe

http://www.cnadnr.ro/ro/puncte-de-distributie.

           

Scala Assistance a intrat pe piața de profil în 2007 când a adus, pentru prima dată în România, conceptul de vânzare a vinietelor prin website-ul roviniete.ro. Deținută de fondul de investiții elvețian Obsidian AG, este acum printre cei mai importanți jucători locali din piața de profil, în cei 15 ani de activitate tranzacționând milioane de plăți pentru clienții săi.

Scala Assistance SRL este autorizată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru vânzarea de roviniete și de Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) pentru activitatea de distribuție asigurări.

 

O nouă companie are inițiativa de a activa pe zona asigurărilor obligatorii RCA. Conform informațiilor din profit.ro, unul dintre inițiatorii noii companii este Sacha Dragic, fondatorul Superbet, unul dintre cei mai mari operatori de jocuri de noroc din România, care va opera noul proiect printr-o companie de investiții cu numele D Craig Holding.

Aceeași sursă anunță că inițiatorii proiectului au depus deja documentația pentru obținerea licenței de funcționare.

Din luna februarie este prezent în piaţă, cu o cotă notabilă, un nou jucător, Axeria Iard, societate intrată pe piaţă în baza sistemului Freedom of Establishment (FOE) în decembrie 2021. Conform datelor de vânzări, raportate de brokeri şi centralizate de A.S.F., societatea franceză, prezentă în România printr-o sucursală înregistrată local, a atins o cotă de piaţă de peste 6,5%, per ansamblul perioadei 17 ianuarie – 28 aprilie 2022.

Specialiștii privesc cu ochi buni această nouă intrare, în speranța că prețurile primelor la asigurările RCA vor scădea după ce de la începutul acestui an s-au dublat sau triplat.

 

 VEZI OFERTE RCA PE ROVINIETE.RO 

 

 

 

 

 

 

 

 

ASF prezinta evoluția pieței de asigurări de răspundere civilă auto RCA, subscrise pe teritoriul României în trimestrul I 2022.

 

La 31 martie 2022, pe piața asigurărilor își desfășurau activitatea următorii 7 asigurători autorizați de ASF pentru activități de asigurare RCA: Allianz-Ţiriac Asigurări SA, Asigurarea Românească - Asirom Vienna Insurance Group SA, Euroins România Asigurare - Reasigurare SA, Generali Romania Asigurare Reasigurare SA, Grawe Romania Asigurare SA, Groupama Asigurări SA și Omniasig Vienna Insurance Group SA.

 

 VEZI OFERTE RCA AICI 

 

Numărul de asigurători autorizați de ASF pentru derularea de activități de asigurare RCA s-a diminuat de la 9 la 7, în urma retragerii autorizației City Insurance, și, ulterior, a ieșirii de pe piața RCA a societății Uniqa Asigurări.

În luna septembrie a anului 2021, societății City Insurance i-a fost retrasă autorizația de funcționare de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, în baza Deciziei nr. 1148/17.09.2021, fiindu-i astfel interzis să mai încheie contracte noi. În luna noiembrie a anului 2021, Consiliul ASF a aprobat retragerea, la cerere, a autorizației pentru practicarea asigurării obligatorii de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie (RCA) acordată societății Uniqa Asigurări SA.

Ca element pozitiv, în trimestrul IV al anului 2021, sucursala Axeria Iard și-a început activitatea pe piața RCA, în baza dreptului de subscriere pe teritoriul României (FoE). În primele trei luni ale anului 2022, aceasta a înregistrat un volum al primelor brute subscrise pe RCA de 136,6 milioane lei, ceea ce înseamnă aproximativ 6% din totalul primelor brute subscrise de societățile autorizate de ASF să practice RCA.

Companiile cu cea mai mare pondere în piața de asigurări RCA sunt Euroins, Allianz Țiriac și Groupama, care dețineau împreună peste 74% din piață la 31.03.2022.

 

 

Nu există vreo diferență între polițele cumpărate online și cele cumpărate de la brokeri.

Toate site-urile de distributie RCA sau brokerii vor avea acelasi pret pentru polita ta RCA, conform legislatiei in vigoare.

Avantajele unei platforme precum Roviniete.ro este usurința si conveniența serviciului. Comanzi rapid si ai toate mașinile familiei într-un panou de control. Astfel, printr-un singur click reinnoiești polița RCA, rovinieta sau Asistența Rutieră. Totul durează câteva SECUNDE.

 

 VEZI OFERTA DE ASIGURARE AUTO 

 

Referitor la prețul polițelor RCA și al polițelor CASCO, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (ASF) face următoarele precizări:


• Tarifele polițelor RCA sunt stabilite exclusiv de către societățile de asigurare, care sunt operatori privați. Societățile de asigurare își stabilesc aceste tarife în baza liberei concurențe, iar tarifele sunt notificate și nu aprobate de către CSA;

• Printre cauzele care duc la creșterea tarifelor polițelor RCA, potrivit declarațiilor asigurătorilor, sunt creșterea numărului de accidente, dar și adaosurile comerciale, enorme, ce pot ajunge la 200-300%, practicate de către unele service-uri auto;

• În ceea ce privește polițele CASCO, tarifele sunt stabilite tot de operatorii privați, în baza liberei concurențe. Pentru a se evita orice confuzie, precizăm că asigurarea CASCO nu este obligatorie și ține de decizia fiecărui asigurat.

 

 

Liderul asigurărilor RCA din România, Euroins, a primit o amendă de 419.000 de lei pentru că a întârziat plățile în dosarele de daună. Autoritatea de Supraveghere Financiară a descoperit nereguli și la alte companii, dar și la un mare administrator de pensii private, informează evz.ro.

Conform publicației, ”consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a efectuat mai multe controale luna trecută și a decis sancționarea mai multor firme care activează în piața financiară non-bancară și care nu au respectat legislația în vigoare. În cadrul acestor controale, actualul lider al asigurărilor RCA de pe piața din România, Euroins, a primit o amendă de 419.900 lei pentru efectuarea cu întâriziere a plăților dosarelor de daună și neachitarea penalităților de întârziere.”

Problema se repetă după ce numai anul trecut societatea City Insurance SA, acum falimentară, şi Euroins România au fost sancţionate cu amenzi în cuantum de 500.000 lei, respectiv 450.000 lei, în urma activităţii de control permanent, pentru plata cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA, a anunţat in 2021 Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) conform Agerpres

 

Vezi oferte de la asiguratorii din piața RCA

 

 INTRODU PLĂCUȚA 

 

Completati formularul de mai jos pentru Alerta de RCA

 

 ABONARE ALERTA 

 

 

Din anul 2020, Scala Assistance SRL, este autorizata de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) ca asistent de brokeraj cod RAJ516693.

Distributia politelor RCA se realizeaza prin platforma roviniete.ro, in calitate de asistent în brokeraj al Obsidian Broker de Asigurare-Reasigurare SRL, (obsidianbroker.ro) cod RBK-792, sediul social în București, Sos. Pipera nr.4, etaj 2, sector 1 – 0142555.

 

 

 

 

 

 

Maşinile fără RCA, identificate mai uşor în trafic. Poliţia testează o aplicaţie dezvoltată de Biroul Asigurătorilor Auto (BAAR) care le permite să identifice rapid care şoferi circulă fără să dețină o asigurare obligatorie de tip RCA.

Conform sursei citate, aplicația fotografiază și filmează numerele de înmatriculare, iar apoi se conectează la baza de date AIDA, în care sunt înregistrate polițiele RCA şi verifică valabilitatea poliţelor. Aplicația ar putea deveni operațională chiar în acest an.

„În câteva fracțiuni de secundă aplicația interoghează baza de date AIDA și întoarce răspunsul dacă mașina este e asigurată sau nu. Apoi polițistul poate lua decizia să oprească mașina și să verifice dacă într-adevăr are sau nu asigurare, pentru că se pot întâmpla cazuri în care mașina are asigurare, dar e făcută pe seria de șasiu – e în vederea înmatriculării – și atunci numnărul de înamtriculare nu figurează, ci figurează șasiul. Se va rezolva în timp și acest aspect”, a precizat Președintele BAAR, Mădălin Roșu, citat de evz.ro.

 

Vezi cât mai este asigurarea RCA 

 

 INTRODU PLĂCUȚA 

 

 

 

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) face un anunț surprinzător. Conform ASF, din 9,66 milioane de autovehicule care circulă în România, numai 6,72 de milioane au poliţă de asigurare obligatorie de tip RCA, iar poliţia nu are evidenţa celor care circulă ilegal.

Această realitate este suprinzătoare cu atât mai mult că RCA este obligatorie chiar dacă maşina este stricată sau în garaj. Magistraţii Curţii de Justiţie a UE au decis că poliţa RCA este obligatorie chiar şi pentru cei care nu mai vor să conducă maşinile şi le ţin parcate în curte sau chiar în garaj. Mai mult, poliţa este obligatorie atâta timp cât maşina nu a fost radiată din circulaţie, chiar dacă autoturismul este nefuncţional.
 

Riscul de amendă, suspendare și confiscare talon și plăcuțe de inmatriculare este totuși important și în acest sens conducătorii auto se folosesc de posibilitățile legale de reducere a poliței de asigurare auto și verifică ofertele cele mai ieftine de RCA.

Roviniete.ro este autorizată din anul 2020 de către Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) ca asistent de brokeraj cod RAJ516693. Distributia politelor RCA se realizeaza prin platforma roviniete.ro, in calitate de asistent în brokeraj al Obsidian Broker de Asigurare-Reasigurare SRL, (obsidianbroker.ro).

 

 VEZI OFERTE ASIGURĂRI AUTO RCA 

 

 

 

 

Va informam pentru actiune faptul că în data de 9 Februarie 2022, Tribunalul București, Secția a VII-a Civilă, a admis cererea depusă de Autoritatea de Supraveghere Financiară şi, în temeiul art. 250 raportat la art. 262 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, a dispus deschiderea procedurii falimentului împotriva debitoarei SOCIETATEA DE ASIGURARE-REASIGURARE CITY INSURANCE S.A.

Astfel, în termen de 90 de zile de la data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, termen de la care poliţele de asigurare încheiate de societatea de asigurare/reasigurare încetează de drept (data de 10 mai 2022) potrivit dispozițiilor Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, aveți obligația de a încheia şi mentine valabilă o asigurarea auto obligatorie RCA cand circulati pe drumurile publice.

 

 VERIFICATI OFERTE AICI 

 

 

 

 

 

 

Un proiectul de lege care obligă la plafonare a prețurilor RCA a stârnit reacții negative din zona brokerilor și a societăților de asigurare. Varianta plafonării rămâne însă de actualitate, în condițiile în care prețurile au crescut enorm, mai ales în zona vehiculelor comerciale de transport. 

Brokerii estimează că după îngheţarea preţurilor, şoferii vor da pe poliţa anuală de asigurare cu aproape 600 de lei mai puţin, arata un calcul romaniatv.net.

”Un şofer în vârstă de 50 de ani, care are o maşină 1200 CMC, plăteşte acum 1200 de lei pe an pe poliţa de asigurare. După ce preţul va fi îngheţat, acesta va plăti 762 de lei pe an, adică mai puţin cu 438 de lei. Iar un şofer în vârstă de 30 de ani, cu acelaşi tip de maşină, plăteşte în prezent 1.880 de lei pe an pentru poliţa RCA. După plafonare, acesta va plăti 1286 de lei pe an, adică mai puţin cu 594 de lei.”

 

 Verifica prețul unei polițe RCA 

 

 

De ce să alegi RCA de la roviniete.ro?

E important sa detii controlul atunci cand faci alegeri pentru viitor, asa cum sunt asigurarile RCA. Iti pune la dispozitie cele mai avantajoase optiuni de asigurari RCA, cu detalii complete.

Iar atunci cand ai toate informatiile la un loc, iti este usor sa alegi cea mai potrivita asigurare RCA pentru tine. Compari ofertele, analizezi si calculeaza cel mai avantajos sau cel mai ieftin RCA din lista asiguratorilor, noi te sfatuim, iar decizia finala este in mainile tale.

 

În urma deliberărilor Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară al ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) emite modificări la Norma Autorității de Supraveghere Financiară nr. 20/2017 privind asigurările auto din România.

 

Cele mai importante modificari:

- Formularul „Constatare amiabilă de accident” în format electronic are aceeași valoare juridică cu cea a formularului tipărit

- O transparență a metodei în care actuarul calculează prețurile pentru primii/următorii 3 ani 

- Tarifele de primă practicate sunt certificate de către un actuar avizat de către A.S.F.

- Interzicerea primelor de asigurare RCA mai mari decât cele rezultate din aplicarea tarifelor de primă

 

 Verifica Pretul unei polite RCA 

 

 

Textul Normei ASF cu noile modificări

Art. I. - Norma Autorității de Supraveghere Financiară nr. 20/2017 privind asigurările auto din România, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 624 din 1 august 2017, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:

1. Preambulul se modifică și va avea următorul cuprins:

„În conformitate cu prevederile art. 2 alin. (1) lit. b), art. 3 alin. (1) lit. b) și ale art. 6 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 93/2012 privind înființarea, organizarea și funcționarea Autorității de Supraveghere Financiară, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 113/2013, cu modificările și completările ulterioare, 2/ 6 în temeiul prevederilor art. 17 alin. (2) și ale art. 43 alin. (1) lit. a) -h) și j) - n) din Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie, având în vedere prevederile art. 104, 105, 107 și art. 114 din Legea nr. 237/2015 privind autorizarea și supravegherea activității de asigurare şi reasigurare, cu modificările și completările ulterioare,”

2. La articolul 4, alineatul (1), litera d) se modifică și va avea următorul cuprins: „d) nota de fundamentare, care să cuprindă tarifele de primă pentru primii/următorii 3 ani şi metodele actuariale de calcul utilizate pentru stabilirea tarifelor de primă;”

3. La articolul 10, alineatul (5) se abrogă.

4. La articolul 11, alineatul (2) se abrogă.

5. La articolul 11, alineatul (3) se modifică și va avea următorul cuprins: „(3) Tarifele de primă practicate sunt certificate de către un actuar avizat de către A.S.F., în baza unui raport scris transmis asigurătorului RCA, în care acesta atestă cel puțin faptul că: a) tarifele au fost calculate în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare; b) calitatea datelor utilizate respectă cerințele menționate de dispozițiile legale în vigoare.”

6. La articolul 11, partea introductivă a alineatului (4) se modifică și va avea următorul cuprins: „(4) Raportul prevăzut la alin. (3) se transmite asigurătorului RCA în termen de maximum 20 de zile de la punerea în aplicare a tarifelor de primă de către asigurătorul RCA și conține detalierea procedurilor efectuate și a rezultatelor obținute cu privire la:”

7. La articolul 11, alineatul (5) se modifică și va avea următorul cuprins: „(5) Raportul prevăzut la alin. (3) este însoțit de nota de fundamentare a tarifelor de primă ce conține cel puțin următoarele: a) elementele necesare certificării tarifelor de primă de către actuarul avizat de către A.S.F.; b) detalierea primelor practicate la nivel de segmente omogene; c) ipotezele utilizate inclusiv cele cu privire la cheltuielile administrative și de vânzare care includ taxe și contribuții; d) detalierea factorilor de încărcare; 3/ 6 e) coeficienții de majorare şi/sau corecție utilizați; f) alte instrumente utilizate la determinarea primei de risc.”

8. La articolul 11, alineatele (13), (14) și (16) - (18) se abrogă.

9. La articolul 11, alineatul (19) și (20) se modifică și vor avea următorul cuprins: „(19) Tarifele sunt calculate în funcție de strategia adoptată de către asigurătorul RCA. (20) Strategia inclusă în planul de afaceri prevăzut la art. 22 din Legea nr. 237/2015, cu modificările ulterioare, se corelează cu rezultatele analizei realizat versus estimat ale fiecărui an de referință și se transmite A.S.F. la solicitarea acesteia.”

10. La articolul 13, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins: „(2) Asigurătorilor RCA, intermediarilor de asigurări și intermediarilor de asigurări auxiliare le sunt interzise ofertarea, promovarea și comercializarea asigurării RCA la prime de asigurare mai mari decât cele rezultate din aplicarea tarifelor de primă.”

11. La articolul 13, alineatele (3) și (7) se modifică și va avea următorul cuprins: „(3) Indiferent de canalul de distribuție utilizat, asigurătorul RCA practică aceeași primă de asigurare netă de cheltuieli de distribuție, stabilită pe baza criteriilor specifice unui asigurat. ............................................................................................................................................ (7) Oferta asigurătorului RCA este valabilă pentru o perioadă de minimum 10 zile lucrătoare și conține următoarele informații: a) prima netă de cheltuieli de distribuție; b) comisionul plătit distribuitorului, exprimat în valoare absolută, sau c) costul aferent vânzării directe; d) data până la care oferta este valabilă; e) costul acoperirii clauzei facultative de decontare directă; f) clauze și acoperiri suplimentare; g) clasa bonus-malus; h) mențiunea privind posibilitatea plății în rate. i) prima de asigurare totală obținută prin însumarea primei nete de cheltuieli de distribuție cu cheltuielile de distribuție aferente canalului de vânzare utilizat de către potențialul asigurat, cu acoperirea și separat fără acoperirea clauzei de decontare directă.”

12. La articolul 24, alineatele (12) și (13) se abrogă.

13. La articolul 25, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins: 4/ 6 „(1) Despăgubirile cuvenite persoanelor prejudiciate, ca urmare a consecinței lipsei de folosință a vehiculului avariat, inclusiv pentru înlocuirea temporară a acestuia, sunt stabilite pe baza documentelor justificative care dovedesc prejudiciul suferit ca urmare a imposibilității utilizării vehiculului avariat.”

14. La articolul 25, alineatele (2) și (4) se abrogă.

15. La articolul 34, alineatul (5) se modifică și va avea următorul cuprins: „(5)Tarifele de primă aferente decontării directe sunt calculate distinct față de tariful de primă RCA.”

16. La articolul 34, alineatul (6) se abrogă.

17. La articolul 41, alineatul (3) se modifică și va avea următorul cuprins: „(3) Formularul „Constatare amiabilă de accident" poate fi utilizat în relația cu asigurătorii fără a mai fi necesară întocmirea documentelor de constatare de către poliția rutieră, numai dacă este completat și semnat pe suport de hârtie sau electronic prin intermediul unor sisteme informatice de către ambii conducători de vehicule implicați în accident.”

18. La articolul 41, după alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (6) cu următorul cuprins: „(6) Asigurătorii RCA și BAAR stabilesc de comun acord modul în care se poate emite și utiliza formularul „Constatare amiabilă de accident” în format electronic.”

19. La articolul 43, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins: „(1) Formularul „Constatare amiabilă de accident" tipărit pe suport de hârtie conține două pagini autocopiative, ambele având aceeași valoare juridică, în conformitate cu anexa nr. 7, și instrucțiunile de utilizare a acestuia, prevăzute în anexa nr. 8.”

20. După alineatul (1) al articolului 43 se introduce un nou alineat, alineatul (11 ) cu următorul cuprins: „(11 ) Formularul „Constatare amiabilă de accident” în format electronic reproduce același model grafic, conține aceleași informații și are aceeași valoare juridică cu cea a formularului tipărit.”

21. La articolul 43, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins: „(2) Modelul grafic și informațiile cuprinse în formularul "Constatare amiabilă de accident" sunt prevăzute în anexele nr. 7 și 8.”

22. La articolul 44, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins: 5/ 6 „(1) La momentul încheierii asigurării RCA, asigurătorii RCA pun la dispoziția asiguraților formularul „Constatare amiabilă de accident" pe suport de hârtie sau furnizează informații cu privire la modalitatea de încheiere a acestuia în format electronic.”

 

Prezenta normă se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I și intră în vigoare la 90 de zile de la data publicării, cu excepția prevederilor art. 41 alin. (3) și (6), art. 43 alin. (11 ) și art. 44 alin. (1) ce sunt în legătură cu modalitatea de încheiere în format electronic a formularului de „Constatare amiabilă de accident” care intră în vigoare de la 15 octombrie 2022.

 

 Verifica Pretul unei polite RCA 

 

 

Formularul de constatare amiabilă de accident, parte din procesul de constare in cazul unui accident ușor cu pagube materiale dar fara victime,  va putea fi încheiat și în format electronic din 15 octombrie 2022, potrivit unui proiect al ASF de modificare a legislației RCA.

Norma pregătită de ASF va modifica legislația astfel încât să se prevadă că „formularul „Constatare amiabilă de accident" poate fi utilizat în relația cu asigurătorii fără a mai fi necesară întocmirea documentelor de constatare de către poliția rutieră, numai dacă este completat și semnat pe suport de hârtie sau electronic prin intermediul unor sisteme informatice de către ambii conducători de vehicule implicați în accident.”

Asigurătorii RCA și Biroul Asigurătorilor Auto (BAAR) vor stabili de comun acord modul în care se poate emite și utiliza formularul „Constatare amiabilă de accident” în format electronic.” Cel mai probabil, va fi un formular accesibil de pe telefonul mobil cu o functionalitate de semnare ale ambelor parti implicate.

Conform ASF modalitatea de încheiere în format electronic a formularului de „Constatare amiabilă de accident” care intră în vigoare de la 15 octombrie 2022.

 

Nu pleca la drum fără o polița de asigurare auto valabilă!

 

 VEZI OFERTE ASIGURARE AUTO 

 

 

 

​​Asigurătorii cer Guvernului implementarea unor măsuri de ajutor a industriei de asigurări în eventualitatea în care va adopta plafonarea prețurilor RCA.

Conform Hotnews.ro, una dintre propuneri este ca statul să compenseze diferența de preț dintre primele practicate de asigurătorii RCA și tariful plafonat, similar cu schema de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale, în care furnizorii sunt compensați de la buget pentru reducerile din facturi.

 

Ce măsuri complementare propun asigurătorii în cazul plafonării prețurilor RCA

Pe de altă parte, spun reprezentanții asigurătorilor, în cazul în care se dorește continuarea discuțiilor în acest sens, industria de asigurări consideră că este necesară amendarea proiectului de HG prin implementarea unui pachet de măsuri precum:

  • îndreptarea în cel mai scurt timp a aspectelor din legislația națională (Legea 132/2017) care reglementeză asigurarea RCA și pentru care România se află în procedură de infringement;
  • emiterea Ordinului comun al Ministerului Sănătății și Autorității de Supraveghere Financiară privind implementarea baremului traumatologic pentru stabilirea despăgubirilor morale pe cale amiabilă, așa cum s-a prevăzut încă din 2017 prin art. 22 alin.(5) lit.a) din Legea 132/2017;
  • îndreptarea articolelor specifice din Legea 132/2017 care nu permit asiguratorului un control al costurilor cu reparațiile autovehiculelor;
  • demararea unui proiect național ce vizează reducerea frecvenței și gravității accidentelor rutiere și adoptarea unor măsuri urgente de creștere a gradului de cuprindere în asigurare și de combatere reală a fraudelor care să vină imediat și eficient în sprijinul eforturilor deja existente în această zonă;
  • posibilitatea de a implementa pe o anumită perioadă de timp o schemă de compensare pentru acoperirea diferențelor negative dintre primele practicate de asigurătorii RCA la ora actuală și tariful plafonat, similar cu schema de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale reglementată prin OUG 118/2021. De asemenea, se poate lua în considerare și compensarea de către stat a taxelor și contribuțiilor lunare plătite către Fondul de Garantare a Asiguraților, Fondul Național de Protecție și Autoritatea de Supraveghere Financiară pe durata aplicării HG.
  • Aceste mecanisme de compensare ar trebui să fie în mod obligatoriu însoțite și de măsura asumării de către clienții cu autovehicule pentru transportul bunurilor (care reprezintă peste 90% din asigurații cu risc ridicat) a unui plan de acțiune care să prevadă măsuri clare și ferme de conduită și proceduri concrete (măsurabile și controlabile) care să conducă la reducerea frecvenței daunelor pentru acești clienți, care acum generează cea mai mare frecvență a daunelor, de 21%, adică de peste 4 ori mai mare decât media generală de aproximativ 5%.

Indiferent de soluția finală aleasă, asigurătorii spun că orice modificări ale legislaţiei RCA trebuie să respecte legislaţia UE, să fie făcute în principal în beneficiul victimelor accidentelor, respectiv terțelor persoane prejudiciate prin accidente de vehicule – și nu doar al transportatorilor și să ofere predictibilitate și echilibru în piața de asigurări.

 

 VERIFICA OFERTE RCA 

 

 

Conform MAI, anul acesta se intentioneaza instalarea de 600 noi camere video de monitorizare tip cctv pentru RCA si rovinieta. Soferii sunt astfel indemnati sa isi verifice RCA si Taxele de drum iar pentru evitarea amenzilor este recomandat setarea gratuita a unei Alerte RCA, Rovinieta si Asistenta Rutiera.

 

 VERIFICA ROVINIETA 

 

 SETEAZA ALERTA 

 

Lista de camere fixe pentru rovinietă si RCA


Județul Alba: DN1 – Sebeș
Județul Arad: DN7 – Nădlac, DN79 – Arad
Județul Arad: Nădlac II (Autostrada A1)
Județul Argeș: DN65 A – Buzoești
Județul Bacău: DN11 – Sănduleni, DN15 – Gârleni, DN2 – Nicolae Bălcescu (cameră dublă)
Județul Bihor: DN1 – Oșorhei
Județul Bistriță-Năsăud: DN17 – Tiha Bargaului
Județul Botoșani: DN29 – Baisa
Județul Brașov: DN1 – Timisul de Sus, DN1 – Sercaia, DN11 – Lunca Calnicului, DN11– Harman (cameră dublă), DN73 – Râșnov
Județul Brăila: DN21 – Bărăganul, DN22 – Movila Miresii, DN2B – Lacu Sărat
Județul Buzău: DN2 – Mărăcineni (cameră dublă)
Județul Caras-Severin: DN6 – Mehadia, DN58 – Soceni
Județul Călărași: DN3 – Cuza Vodă
Județul Cluj: Autostrada A3 – Gilău (cameră dublă), DN75 – Mihai Viteazu, DN1 – Vălcele (cameră dublă), DN1C – Jucu
Județul Constanta: DN38 – Movilița
Județul Constanta: Negru Vodă
Județul Constanta: Ostrov
Județul Covasna: DN12 – Sfantu Gheorghe
Județul Dâmbovița: Autostrada A1 – Petrești (cameră dublă), DN71 – Ulmi
Județul Dolj: DN6 – Coșoveni, DN55 – Bratovoești, DN56 – Podari, DN65 – Pielești
Județul Dolj: frontiera Bechet
Județul Galați: DN25 – Sendreni, DN26 – Vânători, DN24 – Cosmești
Județul Gorj: DN66 – Drăguțești
Județul Giurgiu: DN5 – Călugăreni (cameră dublă)
Județul Giurgiu: frontiera Giurgiu
Județul Harghita: DN12 – Sândominic, DN13A – District Harghita
Județul Hunedoara: DN66 – Băcia, DN7 – Sacamas
Județul Ialomiță: Autostrada A2 – Fetești (cameră dublă), DN2A – Giurgeni
Județul Iași: DN2 – Motca, DN28 – Lețcani (cameră dublă), DN24 – Popricani
Județul Ilfov: Autostrada A2 – Glina (cameră dublă), Autostrada A3 – Snagov (cameră dublă)
Județul Maramureș: DN18 – Moisei
Județul Mehedinți: Porțile de Fier I
Județul Mureș: DN15 – Sângeorgiu de Mureș, DN13 – Bălăușeri
Județul Neamț: DN15 – Vaduri, DN15 – Călugăreni
Județul Prahova: DN1 – Bărcănești/ Romanești (cameră dublă), DN72 – Bratasanca, DN1B – Albești (camera dubla), DN1A – Măneciu
Județul Satu Mare: DN19 – Decebal
Județul Salaj: DN 1F – Românași
Județul Suceava: DN2 – Iacobesti, DN17 – Vama
Județul Teleorman: DN6 – Drăgănești Vlașca
Județul Timiș: DN59 – Jebel, DN6 – Sânnicolau Mare, DN69 – Orțișoara
Județul Timiș: frontiera Cenad
Județul Timiș: frontiera Lunga
Județul Tulcea: DN22A – Cataloi
Județul Vaslui: DN24 – Crasna, DN24B – Risesti
Județul Vălcea: DN64 – Ionești, DN67 – Budești, DN7 – Călimănești/Seaca
Județul Vrancea: DN23 – Vulturu
Județul Bihor: Săcuieni
Județul Arad: Turnu
Județul Timiș: frontiera Vălcani
Județul Caraș-Severin: Naidăş
Județul Dolj: Calafat

 

 

Conform ASF, puteti solicita o oferta de la BAAR doar in situatia in care primele de asigurare ofertate de cel putin 3 asiguratori RCA pentru 12 luni sunt cu 36% mai mari fata de tariful de referinta, aferent segmentului de risc din care faceti parte. Așadar, majorarea nu se raportează la prima de asigurare pe care ati platit-o pe polita anterioara / anul trecut, ci la tariful de referință în vigoare, publicat de ASF.

Calcul primei de asigurare se efectueaza de catre BAAR strict pentru durata politei de 12 luni, conform prevederilor legale. BAAR nu are atributii pentru a stabili alte elemente ale politelor RCA, cum ar fi: perioade de asigurare mai mici de un an, plata primei in rate, acoperirea teritoriala (alta decat acoperirea legala minima obligatorie), alte clauze contractuale.

Conform reglementarilor in vigoare, alocarea se efectueaza intr-un termen de 20 de zile de la solicitare, daca este insotita de documentatia completa indicata la rubrica ”Pasii de urmat” (vezi mai jos).

 

Cum se reduce prețul poliței la asigurarea auto?

 

BAAR NU ESTE ASIGURATOR, COMPANIE DE BROKERAJ SAU ALT INTERMEDIAR DE ASIGURARI, PRIN URMARE NU EMITE POLITE DE ASIGURARE. BAAR doar aloca asigurati cu risc ridicat la prime stabilite conform prevederilor legale. Solicitarile care au in vedere emiterea politelor RCA si/sau inceperea valabilitatii acestora cu o anumita data, pentru perioade mai mici de un an, plata primei in rate, acoperirea teritoriala (alta decat acoperirea legala minima obligatorie) sau care vizeaza alte clauze contractuale le veti adresa, in continuare, asiguratorilor RCA / intermediarilor de asigurari.

 

 APLICA PENTRU REDUCERE  

 

 VERIFICA OFERTA RCA 

 

 

 

Potrivit unor surse de presa, Guvernul renunță și la plafonarea RCA, acolo unde prețurile au luat-o razna în ultima jumătate de an.

Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică un proiect al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) prin care se cerea plafonarea asigurării auto. Decizia era legată de faptul că prețul unei poliție obligatorii s-a triplat, în anumite condiții, în ultima jumătate de an.

Asiguratorii au protestat și au invocat pierderile pe care introducerea plafonării pentru 6 luni ale tarifelor RCA le va genera pentru industria de asigurări.

Plafonarea va pune în dificultate capacitatea de despăgubire echitabilă a persoanelor prejudiciate și asiguraților, au transmis marți într-un comunicat comun Patronatul Industriei Asigurărilor din România (PIAR) și Federația Sindicatelor din Asigurări și Bănci (FSAB).

 

Cât mai costă asigurarea auto RCA?

 

 VERIFICARI RCA AUTO 

 

 

Dacă nu ai un RCA valabil, riști o amendă destul de semnificativă comparativ cu prețul unei polițe RCA, mai ales că noile camere cctv de pe autostradă și drumurile nationale, teoretic, pot identifica mai mult decât lipsa rovinetei.

 

Este amenda la același preț cu polița de asigurare auto?

Conform prevederilor art. 6, alin. (7) din Legea nr. 132/2017asiguratul are obligaţia ca, pe toată durata suspendării contractului RCA, să imobilizeze vehiculul într-un spaţiu privat, în afara domeniului public. Neîndeplinirea acestei obligaţii este asimilată cu încălcarea obligaţiei de asigurare şi neîndeplinirea obligaţiei de a depune plăcuţele de înmatriculare şi se sancţionează contravenţional conform art. 37 alin. (9).

Conform legii, dacă ești implicat într-un accident sau ești oprit de polițiști și nu ai un RCA valabil, vei plăti o amendă cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei. Ca măsură suplimentară ți se va reține certificatul de înmatriculare al mașinii și chiar plăcuțele de înmatriculare.

”În cazul în care polița a expirat cu mai mult de trei luni în urmă, polițiștii pot dispune suspendarea înmatriculării mașinii. Dacă ești în această situație neplăcută și nu prezinți dovada încheierii unei polițe RCA în termen de 30 de zile de la data constatării, mașina poate fi radiată din circulație. În plus, autoritățile ar putea chiar decide confiscarea automobilului dacă aceasta este parcată pe domeniul public, fiind considerată bun abandonat,” relatează promotor.ro.

 

Care este prețul real al circulării fără asigurare auto?

Desi pretul asigurărilor auto au crescut considerabil odată cu falimentul City Insurance si exitul Uniqa din piața RCA, prețul unei asigurări auto tot nu depășește cuantumul amenzii, mai ales dacă vorbim de o mașină cu cilindree pana in 1600 si un sofer de peste 30 de ani. Oricum, riscul circularii fara asigurare valabila inseamna mai mult decât cuantumul amenzii, trebuie să luați în calcul și eventualitatea unui accident, caz în care, indiferent de vinovat, veți plăti contravaloarea tuturor pagubelor din buzunarul dvs. O pagubă imensă, cu victime și zile de spitalizare pot să ducă la daune imense și faliment personal.

Daca accidentul a fost provocat de un vehicul neasigurat RCA, Biroul Asiguratorilor Auto din Romania (BAAR) plateste despagubirile atat pentru daune materiale cat si in situatia in care accidentul s-a soldat cu victime. BAAR isi va recupera banii platiti cu titlu de despagubire de la persoanele responsabile pentru producerea prejudiciului.

 

Cum pot afla contravaloarea asigurării auto RCA?

Click pe butonul de mai jos și introdu numarul de inmatriculare. În câteva secunde, portalul iti va completa informatiile si iti va genera o lista de oferte comparative.

 

 VERIFICA RCA 

 

 

 

 

 

Comunicate de Presa, Articole si stiri din Arhiva portalului de achizitie taxe de drum - roviniete.ro. Toate platile pentru drum intr-un singur loc. 

Roviniete.ro și NN Asigurăril lansează asigurarea - Centura de Protecție NN - care oferă până la 100.000 de Lei familiei în caz de accident auto soldat cu pierderea unei vieți omenești.

Cuantumul amenzii contravenționale aplicabile utilizatorilor în cazul lipsei rovinietei valabile

Comunicat de presa CNADNR

Valabilitatea rovinietei nu se prelungește automat în perioada stării de urgență

Informare meteorologica Cod Galben

Lucrari de mentenanta la sistemul informatic de emitere a rovinietelor/peajului

Abonamentul de tractare și asistență rutieră poate fi cumpărat acum pe Roviniete.ro

Abonare la Alerta de RCA

Amendă RCA anulată de instanță. Precedent juridic în legătură cu prezentare poliței RCA

Un duo clujean ne simplifica drumurile

 

Valabilitate rovinieta - cum afli dacă taxa de drum este validă?

Soferii care nu au vinieta corespunzatoare vor fi sanctionati cu amenzi de la 1500 la 2000 de lei

Trafic rutier dificil si blocaje pe mai multe bulevarde si strazi din Bucuresti

Transit routes in Romania

Transportatorii intra in greva generala pe 31 mai

Se mentin restrictiile de circulatie cauzate de canicula

 

Se modifica tariful rovinietei cu valabilitate de 1 zi pentru categoria G

Servicii emitere roviniete pentru companii

Noua centura de Nord si de Sud a Capitalei va costa 2 miliarde de euro

Rovinieta electronica

Roviniete semnate digital electronic

S-a inchis circulatia pe Transfagarasan

S-a lansat cel mai mare FORUM social din lume

S-a numit noul director al CNADNR

Restrictii de circulatie cauzate de canicula

Restrictii de circulatie cauzate de canicula in 15 de judete

Restrictii de circulatie cauzate de canicula in 6 de judete

Restrictii de circulatie cauzate de canicula in perioada 04 05.08.2017

Rezultatul actiunilor de control realizate de CNADNR SA in anul 2009

RO Vinieta electronica de la 1 octombrie 2010

Protestul Transportatorilor din Romania organizat de Consiliul National Rutier 

Recomandari de iarna de la politia rutiera

Restrictie pe DN 7

Posibila functionare ingreunata a serviciului de emitere rovinieta si a tarifului de trecere a podurilor Fetesti-Cernavoda

Posibila intrerupere a serviciului de emitere rovinieta si peaj prin intermediul SIEGMCR

Precizari privind actualizarea tarifelor la rovinieta

Semnarea parteneriatului intre ING Bank si Roviniete.ro / Scala Assistance

Un nou Parteneriat cu ZebraPay

CNAIR pune in functiune 4 noi puncte de control valabilitate rovinieta

De la pionierat la maturitate: Scala Assistance, compania care a introdus conceptul vanzarii de roviniete online

Plata taxei de pod Fetesti - Cernavoda

Noi valori ale tarifului de utilizare a retelelor de drumuri - CNAIR

DESCARCATI AICI - Noul logo Scala Assistance

Lucrari de mentenanta la sistemul informatic pentru plata rovinietei si tarifului de pod in perioada 31.10.2017 03.11.2017

Evita aglomaratia pentru ROVINIETA

Comunicat de presa CNADNR

CNADNR face public circuitul facturilor

CNAIR inlocuieste echipamnetele IT. Timpii de asteptare in frontiera ar putea creste

Compania de Drumuri estimeaza ca in 2011 va incasa peste 174 mil. euro din vanzarea rovinietei

COMUNICAT CNADNR 17.01.2012 informare generala rovinieta

Circulatie ingreunata pe Transfagarasan

CNADNR a demarat licitatia pentru centura Constanta

CNADNR a distribuit pana pe 30 iulie 490.000 de roviniete noi

 

 

 

 

 

 

Un nou proiect de lege care prevede cresterea amenzilor pentru circulare fără rovinieta se afla in consultare publica pana la data de 14.02. Initiatorii considera ca valoare actuala a amenzilor este prea mica datorita creșterii exponențiale a numărului de contravenții aplicabile.

 

Parlamentul României adoptă prezenta Lege:

Art. I. Anexa nr. 2 la Ordonanța Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 82 din 1 februarie 2002, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 424/2002, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se înlocuiește cu anexa la prezenta lege.

 Art. II. – Prezenta lege, intră în vigoare la 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.

 

Proiectul se numeste „Proiect de Lege pentru modificarea anexei nr. 2 la Ordonanța Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România”

 

Expunerea de motive

„Prin prezentul proiect de act normativ se propune modificarea anexei nr. 2 la Ordonanța guvernului nr. 15/2002, în sensul actualizării cuantumului amenzilor contravenționale aplicabile utilizatorilor pentru lipsa rovinietei valabile.

Din anul 2010 și până în prezent cuantumul amenzilor a rămas la același nivel, în timp ce cuantumul tarifului de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România exprimat în lei a crescut cu aproape 20%.

Astfel, valoarea amenzilor contravenționale s-a calculat ca fiind de două ori tariful anual de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România, pentru amenda minimă și de patru ori tariful anual de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România, pentru amenda maximă.

De precizat este faptul că amenda stabilită prin procesul – verbal de constatare a contravenției poate fi achitată la jumătate din minimul acesteia prevăzut de lege, în termen de 15 zile de la comunicarea acestuia.

Propunerea de modificare a cadrului legal actual este justificată de faptul că numărul contravențiilor aplicate pentru circulația fără achitarea tarifului de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România (rovinietă) a crescut foarte mult în ultimii ani (734.143 PVCC aplicate numai în anul 2021 prin intermediul punctelor fixe și mobile de control față de 357.531 aplicate în anul 2015).”

 

Cuantumul amenzii contravenționale aplicabile utilizatorilor în cazul lipsei rovinietei valabile

Asadar, prin Anexa nr. 2 la Ordonanța Guvernului nr. 15/2002, initiatorii proiectului stipuleaza noile amenzi.

 

  Tipul vehiculului Cuantumul amenzii contraventionale (lei)  
                                                                Minim*  Maxim**
  A Autoturisme   275* 550**
 

B

Vehicule de transport marfă cu MTMA mai mică sau egală cu 3,5 tone   950 1.900
  C Vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare de 3,5 tone și mai mică sau egală cu 7,5 tone   3.100 6.200
  D Vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare de 7,5 tone și mai mică decât 12,0 tone   5.500 11.000
  E Vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare sau egală cu 12,0 tone, cu maximum 3 axe (inclusiv)   7.100 14.200
  F Vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare sau egală cu 12,0 tone, cu minimum 4 axe (inclusiv)   11.900 23.800
  G Vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) și maximum 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto)   3.100 6.200
  H Vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto)   5.500 11.000

 

 

Verificare rovinieta dupa numar auto

 

 Verifica Rovinieta Online 

 

 

Dupa falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a pretului polițelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

Conform anuntului de pe site-ul propriu, compania a finalizat procesul de notificare in baza dreptului de stabilire in Romania pentru sucursala locala, primind aviz favorabil de la autoritatea de supraveghere din Franta si de la ASF.

Axeria, companie franceza, a fost achizitionata integral de catre grupul american Watford Holdings Ltd, procesul de schimbare al actionariatului fiind finalizat in Aprilie 2021. La inceputul lunii Noiembrie 2021, Watford Holdings si Watford Re au devenit Somers Group Holdings si Somers Re, rating-ul "A" fiind reconfirmat de catre agentia internationala de rating AM Best, informeaza conso.ro.

 

”Grupul Somers ex Watford, controlat de catre compania americana de asigurare-reasigurare Arch (cu prime brute subscrise de 3,3 miliarde dolari in primul semstru din 2021), este prezent pe piata din Romania din anul 2018 iar distributia RCA se va face din 2022 prin intermediul brokerilor locali. Va continua de asemenea parteneriatul cu compania de consultanta Intaro ce va oferi servicii privind instrumentarea si administrarea portofoliului de daune. Grupul Watford era inregistrat in Gibraltar si a fost nevoit sa isi suspende activitatea din Romania pe fondul iesirii Marii Britanii din UE, deoarece activa aici in baza “Freedom of Establishment” (forma de organizare prin care entitatile din UE puteau activa in alte tari decat cea de origine in baza unei notificari a supraveghetorului).” - Conso.ro

 

Cum afectează noua intrare în piața preturile?

 

Multi ani soferii erau obisnuiti sa cumpere polite ieftine de la City Insurance sau Euroins, al doilea mare jucator din piata, insa odata cu falimentul City Insurance si ieșirea de pe piață a asiguratorului Uniqa,  prețurile au crescut brusc.

Vestea bună este că, pe măsură ce intră noi jucători pe această piață, creste și concurenta in piata RCA. Concurența crescută pun presiune pe scăderea prețurilor și sperăm noi că acest lucru se va reflecta în preț în curând, mai ales pe segmentele unde riscurile sunt mai mici (soferii de peste 30 de ani, fara istoric bogat al daunelor, din orasele mici, etc).

 

 VERIFICA PRETUL RCA IN CATEVA SECUNDE 

 

 

În România, se observă o creștere de 24% a comerțului prin internet, față de aceeați perioadă a anului trecut. Pentru mulți români, achiziția online este mult mai ușoară, și au siguranța obiectivității și un proces de cumpărare foarte transparent.

SCALA are lista completă de asiguratori, unde puteți compara cu ușurință prețurile, caracteristicile oferite, incluziunile și excluderile și puteți face o alegere în cunoștință de cauză. Platforma facilitează alerte de expirare trimise din timp, datele mașinilor tale sunt salvate și, pentru clienți, tot procesul de achiziție durează doar câteva zeci de secunde. De asemenea, puteți alege suplimente adecvate pentru vehiculul dvs. pentru o acoperire cuprinzătoare.

 

ASF consideră că ”deși România înregistrează niveluri mai reduse ale acestor indicatori comparativ cu media europeană, perspectivele de dezvoltare a sectorului de asigurări se mențin favorabile. Prin urmare, creșterea gradului de încredere a consumatorilor în industria asigurărilor, lansarea de noi produse de asigurare și adaptarea acestora la nevoile populației, precum și dezvoltarea educației financiare rămân modalități eficiente de consolidare a sectorului de asigurări din România.”

 

 Cumpără RCA 

 

Pentru o asigurare auto online tot ce trebuie să faci este să accesezi un site web care îți oferă și posibilitatea să verifici cele mai bune oferte și intermediază această plată prin plata cu cardul, ordin de plata sau transfer bancar. Odată ce ați completat toți pașii și ați făcut plata, polița de asigurare se emite automat, pe adresa dvs. de email. În caz de nevoie, o puteți imprima singur/ă. Conform noilor legi în vigoare, aceasta poate fi imprimată pe hârtie albă (imprimarea pe hârtie verde nu mai este obligatorie).

 

Economisești timp când ai toate mașinile tale și plățile pentru drum în același loc

 

Poate părea un deal prea bun pentru a fi adevărat dar vă asigurăm că este o ofertă reală!

Roviniete.ro, primul website care a introdus în România achiziția rovinietelor prin internet, și recent asigurarea RCA, facilitează acum achiziția de abonamente anuale de tractare și asistență rutieră la doar 29 lei. Așadar, asistenta rutiera 24 din 24 timp de 6 luni pentru doar 29 lei există! 

 

Ce cuprinde abonamentul de Asistenta Rutiera de 29 lei? 

Abonament de Asistenta Rutiera „AutoBaza24” la vânzare pe roviniete.ro are acoperire doar pe teritoriul României si prețul de 29 de lei/6 luni (tva inclus). Abonamentul este exclusiv pentru Autoturisme, pe perioada fixa de 6 luni, pentru întreg teritoriul României și este furnizat de NOVA RIA24.

Servicii cuprinse in abonament sunt: Depanarea/repararea autovehiculului imobilizat la locul evenimentului rutier cu cea mai apropiata echipa din rețea si Tractarea autovehiculului imobilizat in limita maxima de 200 km parcurși de echipajul de tractare / eveniment.

 

Cum pot achizitiona abonamentul de Asistenta Rutiera pentru 1 an?

 

Achizitia se face foarte simplu, urmand 3 pasi simpli.

Pasul 1. Intra pe roviniete.ro  si Acceseaza tabul de Roviniete, sau de Asistenta Rutiera.

Pasul 2 presupune selectia tipului de autovehicol si anume Autoturism. Aici este important de precizat ca acest abonament, dupa cum spuneam mai sus, se adreseaza doar autoturismelor detinute de persoane fizice. Asadar, daca selectati orice alt tip de autovehicol in afara de Autoturism, optiunea de cumparare nu va fi vizibila.

Pasul 3 inseamna alegerea datei de valabilitare si Plasarea comenzii! Prin noul cont veti putea sa plasati comenzi viitoare, sau sa reinnoiti taxe de drum sau polite de asigurare printr-un singur click.

 

 CUMPĂRĂ ABONAMENT 

 

 

 

Florarie online cu livrare rapida in toata tara

 

Chiar in plin sezon, de Craciun, de Pasti, inaintea vacantei de 1 mai sau de Sfanta Maria? Pe drumul national, nu cu avionul. 

 

Sunt multe lucruri pe care le-a schimbat pandemia: felul in care calatorim - atunci cand mergem in vacanta (restrictiile impun zone cat mai aproapiate de Romania si o lunga serie de documente), felul in care ne deplasam - atunci cand mergem la serviciu sau in vizita la cei dragi (masina persoanala in detrimentul mijloacelor de transport in comun), interactiunea cu cei dragi. 

 

De aproape doi ani ni se recomanda sa pastram o distanta de 2 metri fata de cei din jur si sa evitam, pe cat posibil, intalnirile non-esentiale, mai ales cu cei din categorii vulnerabile. Asa am ajuns sa anulam multe din plecarile noastre, multe vizite la parinti sau bunici, sa ratam zile de nastere sau intruniri de familie cu ocazia sarbatorilor. 

Cum facem insa sa fim aproape de cei dragi, sa ajungem la ei in doua ore, cand ni se recomanda distantarea sociala si cand drumurile… nu s-au schimbat?

 

Intențiile si gândurile bune călătoresc mai repede

 

O metoda la indemana: apeleaza la o florarie online. Serviciile unei astfel de florarii presupun livrarea la domiciliu de buchete de flori si aranjamente sau cadouri prin retea proprie de curieri, in 2-4 ore de la efectuarea platii. 

 

Ce trebuie sa faci: cauti Floria florarie online, intri pe site si alegi localitatea in care vrei sa se faca livrarea in 2 ore. 

Odata ce ai ales localitatea de livrare, vei gasi o lista cu toate produsele disponibile pe loc, la adresa selectata de tine: buchete cu flori de sezon, flori pentru ocazii speciale, aranjamente de flori, plante, cadouri. 

Astfel, nu mai trebuie sa mergi pana la florarie, nu trebuie sa te deplasezi in alta localitate. Trebuie doar sa cauti. 

Din lista de produse, alegi buchetul de flori preferat si treci in pasul urmator, pentru a achita in siguranta si a completa cu datele livrarii. Poti completa si un mesaj de felicitare pentru cei dragi. 

 

Astfel, folosind serviciile unei florarii online, poti fi alaturi de cei dragi in orice moment: ai buchete de flori pentru zile de nastere, flori pentru onomastica, aranjamente speciale pentru aniversari, flori pentru ocazii, chiar coroane si aranjamente funerare cu livrare, pentru ocazii mai putin fericite. 

 

De ce sa aleg serviciile oferite de o florarie online?

 

Pentru rapiditate: flori livrate la domiciliu in aceeasi zi, in 2-4 ore. 

Pentru siguranta: eviti traficul, eviti intalnirile cu cei dragi, care pot fi vulnerabili, si lasi livrarea buchetelor de flori in mana unei retele de curieri interni, specializati in livrarea de flori la domiciliu. 

Pentru ca vrei sa fii alaturi de cei dragi: trimiti un buchet de flori cu livrare, impreuna cu gandurile tale bune. Cel mai frumos gest ramane grija pentru cei dragi. 

Pentru varietatea de produse: ai buchete de flori proaspete, flori de sezon, buchete de trandafiri, buchete pentru aniversare, buchete de Ziua Indragostitilor, buchete pentru mama, aranjamente de flori, trandafiri criogenati, cadouri si plante. 

 

”Rovinieta în România este de 28 de euro pe an, în condițiile în care în Ungaria este 139 de euro pe an. O țară cu o suprafață mai mică de trei ori decât România încasează cu de trei-patru ori mai mult decât România la rovinietă. 25% din încasările de rovinietă în Ungaria provin de la cetățeni români care tranzitează Ungaria sau circulă către Ungaria.”, a declarat Alin Șerbănescu, comunicator în Ministerul Transporturilor pentru Antena 3.

Potrivit calculelor, rovinieta în 2022 ar putea costa 139 de lei pe an, în timp ce în 2021 prețul a fost cu 3 lei mai mic. Totodată, amenda pentru șoferii fără rovinietă ar putea ajunge la 750 de lei, de la 250 de lei în prezent, iar pentru cei fără taxă de pod amenda ar putea crește de la 130 de lei în prezent la 390 de lei.

 

  Calculator Pret Rovinieta Online 

 

Toti soferii, care circula in reteaua de drumuri nationale, sunt obligati de lege (O.G. nr. 15/2002 privind introducerea unor tarife de utilizare a infrastructurii de transport rutier si Ordinul nr. 769/2010 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania) sa achite o taxa de drum numita rovinieta. Pretul acesteia este stabilit in functie de tipul autovehiculului (A, B, C, D, E, F, G, H) si de perioada de valabilitate (1, 7, 30, 90 de zile sau 12 luni). Pentru a afla exact cat costa rovinieta online, va rugam să acesați lista de preturi pe categorii de autovehicole. 

 

 

 

Șoferii se văd nevoiți să plătească taxa de drum dacă vor să evite noile amenzi.

Chiar în acest moment s-a anunțat că penalitățile ar urma să crească de trei ori iar Ministerul Transporturilor a explicat motivele pentru care vrea să ia aceste măsuri dure.

Veștile vin în contextul în care rovinieta se scumpeşte oricum din cauza cursului euro/leu.

 

Explicații pe marginea măsurilor luate împotriva șoferilor care încalcă legea au fost date de Alin Șerbănescu, comunicator în Ministerul Transporturilor. Acesta a explicat, pentru Antena 3 că măsura este discutată pe fondul creșterii numărului șoferilor care circulă fără rovinietă. În plus, în calcul s-au avut în vedere și sesizările tot mai numeroase venite dinspre polițiști.

 

Explicații de la Ministerul Transporturilor

 

„Este o discuție inițială, preliminară. Având în vedere că inclusiv poliția este cea care a constatat că pentru o impunere a unei mai bune discipline pe rețeaua de transport rutier este nevoie de o creștere a amenzilor și pentru că am constatat că an de an, începând din 2018, este nevoie de o creștere a amenzilor și că din 2018 până acum cresc aceste abateri”, a spus Alin Șerbănescu.

Șerbănescu adaugă: „O țară cu o suprafață mai mică de trei ori decât România încasează cu de trei-patru ori mai mult decât România la rovinietă. 25% din încasările de rovinietă în Ungaria provin de la cetățeni români care tranzitează Ungaria sau circulă către Ungaria”.

 

Cu cât se scumpește rovinieta?

 

Rovinieta ar urma însă se scumpească din cauza creșterii euro. Sursa citată a arătat că această taxă ar urma să ajungă în 2022 la 139 de lei pe an. Trebui spus că în 2021 prețul a fost cu 3 lei mai mic.

 

Cu cât se scumpește amenda?

 

În ceea ce privește valoarea amenzii pentru șoferii fără rovinietă, aceasta ar putea ajunge la 750 de lei, de la 250 de lei în prezent. Vor crește și sancțiunile pentru cei care circulă fără a fi plătit taxa de pod. În acest caz, amenda ar putea crește de la 130 de lei în prezent la 390 de lei.

 

   VEZI OFERTA ROVINIETA  

 

 

Trebuie să știm că legea spune că Politele RCA au acelasi pret, indiferent daca achizitionezi asigurarea de la un broker sau de la societatea de asigurare.

Societatea de asigurare este obligata prin lege sa vanda asigurari RCA la acelasi pret, indiferent de canalul de vanzare utilizat. Clientul plateste aceeasi prima atat in cazul in care cumpara polita direct de la asigurator, cat si atunci cand o cumpara de la broker.

 

 Obtine oferta de asigurare RCA 

 

 

ASF oferă posibilitatea unor polițe reduse

 

Asiguratorii pot însă oferi reduceri speciale pentru persoanele cu deficiente locomotorii și prin ASF mai există o posibilitate.

În ofertele de asigurari RCA, trebuie să se mentioneze comisionul încasat de intermediar de la societatea de asigurare pentru vanzarea unei polite. Comisionul se exprima atat in suma absoluta cat si ca procent din valoarea primei.

ASF oferă posibilitatea unor polițe reduse dacă atunci când primiți, de la cel puțin trei asigurători diferiți, oferte ale căror prime de asigurare RCA sunt cu 36% (factorul „N”) mai mari față de tariful de referință, aferent segmentului de risc din care fac parte.

În acest caz, sunteți încadrați în categoria asiguraților cu risc ridicat, potrivit Legii nr. 132/2017 și puteți solicita Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) o ofertă pentru încheierea unui contract RCA la următorul link: https://www.baar.ro/asigurati-cu-risc-ridicat/.

ASF subliniaza faptul ca asiguratul cu risc ridicat este protejat de Legea RCA.

 

 

Pot plăti asigurare auto în rate?

 

Firmele de asigurări acceptă plata polițelor RCA în rate, ca o facilitatea a unor firme de asigurări. Astfel, clienții pot achita polițele în două sau chiar patru tranșe.

O societate de asigurări îți ia un avans din acea primă anuală de asigurare și după 4 luni îți pretinde restul de bani.

Comanda RCA se efectuează foarte simplu, exact așa cum ar trebui să fie un serviciu online! Dacă sunteți clientul nostru, tot procesul durează în jur de 2 minute. Pentru prima achiziție pe website, trebuie doar să completați un formular cu datele necesare, apoi să plătiți online, în deplină siguranță. Nu există nici o diferență între polițele cumpărate online și cele cumpărate de la brokeri.

 

Economisești timp când ai toate mașinile tale și plățile pentru drum în același loc!

 

Când toate plățile pentru drum sunt într-un singur loc pe roviniete.ro, lucrurile sunt mult mai simple și astfel aveți beneficii de timp și conveniență. Platforma facilitează alerte de expirare trimise din timp, datele mașinilor tale sunt salvate și, pentru clienți, tot procesul de achiziție durează doar câteva zeci de secunde.

 

 Obtine oferta de asigurare RCA 

 

 

Poți plati Rovinieta online - platesti cu cardul si primesti instant prin sms. Comanda aici rovinieta electronica, platesti online si primesti rovinieta prin e-mail. Distribuitor autorizat de C.N.A.I.R.

 

 Cumpără/ Verifică Rovinieta (click) 

 

Comandă online rovinieta

 

Cum poți achiziționa rovinieta online?

  • Selectează categoria vehiculului (de ex. Autoturisme, Transport Marfa MTMA <= 3,5t, Transport Marfa 3,5t < MTMA <= 7,5t etc. Categoria autovehiculului o poți găsi la poziția J, iar masa tehnică maximă autorizată (MTMA) la poziția F1 din talonul/certificatul de inmatriculare)
  • Selectează perioada de valabilitate a rovinietei, data de la care intră în vigoare rovinieta, numărul de înmatriculare, seria de șasiu (deși nu este obligatorie la rovinietele de 1 zi, 7 și 10 zile, recomandăm trecerea seriei de sasiu pentru corectitudinea datelor), țara de înmatriculare și, opțional, motivul categoriei inferioare (se completează doar în cazul în care categoria selectată este inferioară celei din evidențele RAR).
  • Adaugă în coș rovinieta. Poți adăuga în coș și alte roviniete, prin apăsarea butonului ”Adaugă în coș”
  • La pasul următor poți intra în contul tău și să alegi datele de facturare deja salvate sau poți plasa comanda fără cont completând datele solicitate în formular. Dacă ești persoană juridică trebuie să ne lași doar adresa de email și numărul de telefon, iar la CUI să treci codul unic de înregistrare/codul de identificare fiscal și să apeși pe butonul VERIFICA, iar datele firmei tale vor fi precompletate automat
  • La pasul următor poți alege modalitatea de plată – online cu card bancar prin intermediul procesatorului securizat de carduri sau prin bancă cu ordin de plată.

După confirmarea plății se emit rovinietele și primești prin e-mail factura și datele rovinietelor.

Comenzile, rovinietele emise si facturile se vor putea accesa oricând în contul personal de pe site

 

 

Numărul jucătorilor RCA s-a restrâns la şapte. Cele 7 companii care vor rămâne pe zona RCA sunt Euroins, Allianz-Ţiriac, Omniasig, Asirom, Grawe, Groupama şi Generali conform presei de specialitate.

Uniqa Asigurări, parte a grupului aus­triac Uniqa, a primit aprobarea Au­to­rităţii de Supraveghere Financia­ră (ASF) de a ieşi de pe piaţa RCA, după ce City Insurance a intrat pe drumul fali­men­tului, iar segmentul RCA a in­trat într-o perioadă agi­ta­tă, cu majorări de tarife.

 

”Aprobarea retragerii, la cerere, a autorizației pentru practicarea asigurării obligatorii de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie (RCA) acordată societății Uniqa Asigurări S.A.”  - ASF

 

Companiile care vor rămâne în con­tinuare pe zona RCA sunt Euro­ins, Allianz-Ţiriac, Omniasig, Asirom, Grawe, Groupama şi Generali. Cei şapte jucători au încheiat S1/2021 cu un vo­lum cumulat al subscrierilor de 1,19 mld. lei, reprezentând 53% din volumul total al subscrierilor pe piaţa RCA de 2,25 mld. lei.

 

 VERIFICA RCA ONLINE 

 

Uniqa Asigurări avea pierderi pe segmentul RCA

 

În S1/2021, conform raportului în­toc­mit de ASF, City Insurance încă fi­gura în clasamentul jucătorilor din zo­na RCA, cu subscrieri de 1,04 mld. lei, iar Uniqa încă era prezentă pe piaţa RCA, cu subscrieri de 17 mil. lei.

Uniqa Asigurări a anuţat spre finalul lunii septembrie inenţia de a ieşi de pe semgentul RCA, motivând că deţine o cotă de piaţă de doar 0,5%, iar din cauza faptului că această zona a adus mereu pierderi, mangementul companiei a decis să înainteze o cerere de retragere a licenţei de RCA către ASF.

 

Mai crește pretul asigurărilor RCA?

 

Ziarul Financiar consideră că presiunea creată de această gaură lăsată în urmă de City Insurance de 500 mil. euro, dar şi a unui număr de pest 3 mil. de şoferi, a creat un motiv şi mai mare pentru ca asigurătorii RCA rămaşi în piaţă să se protejeze şi mai mult.

Ieşirea de pe zona RCA a societăţii Uniqa Asigurări ar putea fi abia începutul, având în vedere şi recentul proiect de lege prin care s-ar plafona preţurile la poliţele RCA la nivelul tarifelor de referinţă ale ASF. Cu toate că la solicitarea ZF, ASF nu a comentat iniţiativele legislative parlamentare, Mădălin Roşu, preşedintele BAAR, a spus săptămâna trecută pentru ZF că această iniţiativă ar putea obliga unele companii la faliment sau la ieşirea din piaţă.

 

 

 VERIFICA RCA ONLINE 

 

Acum mașinile tale sunt listate într-un panou de control simplu și modern. Trebuie doar sa creezi un cont completand datele masinilor tale. Daca esti deja client roviniete.ro, atunci Panoul Tau de Control este disponibil pe prima pagina!

 

Roviniete.ro a implementat, pentru ușurința achiziției și gestionării parcului tău auto, un Panou de control inedit:

- Toate mașinile tale sunt listate într-o reprezentare grafică simplă de folosit;

- Poți adăuga întreg parcul auto iar Datele de Expirare pentru fiecare autovehicul sunt redate convenabil și clar;

- Panoul de control îți oferă posibilitatea de a efectua reînnoiri de taxe printr-un singur click;

- Asigurarea RCA se poate achiziționa direct din contul tău în doar câteva secunde, simplu și convenabil;

 

  VEZI PANOUL DE CONTROL 

 

Avantajele plaformei roviniete.ro sunt evidente, firmele și persoanele fizice pot efectua toate plățile pentru drum (asistenta rutieră, RCA, Rovinieta, Huvinieta, taxa de pod, alerte de reamintire, dashboard cu parcul auto) mai facil, simplificând foarte mult procesul de achiziție. Pe roviniete.ro găsiți toate informațiile necesare despre polițe RCA, dar și alte taxe sau servicii de drum precum HuVinieta și Rovinieta.

 

 

Un proiect de lege pentru modificarea Legii 132/2017 privind RCA a fost înregistrat marţi la Senat, iniţiatorii (16 deputaţi PNL şi UDMR) cerând plafonarea preţurilor RCA la tarifele de referinţă ale Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) si amendarea Asiguratorilor.

„Falimentul unei companii gigant din domeniul asigurărilor (City Insurance) a creat o pseudojustificare de a elucta câştiguri financiare greu de suportat de către cetăţenii care trebuie să încheie asigurări civile obligatorii iar în acest context eratic social şi economic, legiuitorul trebuie să prezinte o modalitate de protecţie acestor categorii de cetăţeni”, se arată în Nota de fundamentare a proiectului.

Companiile de asigurare de pe piaţa de profil din România au ridicat plafoanele (tarifele) nejustificat de mult creând inadvertenţe socio-economice pe piaţa de profil ducând de foarte multe ori la imposibilitatea încheierii unor noi contracte de asigurare obligatorie.

De asemenea, iniţiatorul doreşte prin prezenta propunere legislativă, în vederea descurajării asigurătorilor RCA de a majora tarifele percepute asiguraţilor şi totodată pentru realizarea unui sistem stabil şi echitabil pentru asiguraţi, prin sancţionarea cu mărirea amenzii pentru faptele asigurătorilor RCA, de la 50.000 lei la 500.000 lei.

'Potrivit acestei iniţiative legislative, asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule, ţine cont de directivele europene în materie, de experienţa altor state membre relativ la reglementarea acestei asigurări.

 

 VEZI OFERTA RCA 

 

Conform propunerii de act normativ, asigurătorii RCA vor fi obligaţi să nu depăşească tarifele de referinţă ale ASF.

 

Prin prezenta, iniţiatorul doreşte să rezolve problemelor semnalate pe piaţa asigurărilor RCA. Actul normativ va permite stabilirea de către Autoritatea de Supraveghere Financiara, a unui tarif RCA de referinţă aplicat atât persoanelor fizice, cât şi juridice. De asemenea, având in vedere împrejurările excepţionale manifestate prin dezechilibru major între cerere şi ofertă, respectiv disfuncţionalitatea evidentă a pieţei asigurărilor obligatorii auto din Romania, sa considerat necesară instituirea unui just echilibru bazat pe o realitate obiectivă din punct de vedere al capacităţii financiare a potenţialilor asiguraţi.

În momentul de faţă, explozia preţurilor nu are cauze reale. Mai mult, potrivit calculelor făcute de către specialişti, profitul asigurătorilor în prezent este de peste 50%. Conform celor declarate de către conciliatorii în asigurări, “în primul semestrul al anului 2021 comunicarea pentru dauna medie a fost circa 8.000 de lei. Având in vedere 5 din 100 de şoferi fac accidente, deci 8000 x 5 = 40.000 de mii. La asigurător ar rămâne 70.000 de mii de lei. Potrivit ASF, pentru un tir de peste 16 tone, preţul de referinţă este de 7.100 de lei, plus indicele de profit 36%, ar veni aprox. 9700 de lei, deci nicidecum peste 14.000- 18.000 de lei. Adică, la o sută de poliţe RCA vândute, firma de asigurări rămâne cu un profit de 70.000 de lei, conform calculelor, adică asigurătorul câştigă 50%. ”'

 

UNSAR avertizează că proiectul de lege poate atrage o nouă procedură de infrigement împotriva României

 

Uniunea Națională a Societăților de Asigurare-Reasigurare din România a luat notă cu îngrijorare și surprindere de propunerea legislativă depusă la Senat pe 15 noiembrie, care prevede modificarea Legii 132/2017 privind RCA, în sensul plafonării prețurilor RCA la tarifele de referință ale ASF – Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), relateaza Aleph News.

 

 VEZI OFERTA RCA 

 

CNIR - Compania Națională de Investiții Rutiere - este noua instituție care urmează să gestioneze exclusiv implementarea marilor proiecte de infrastructură rutieră - autostrăzi, drumuri expres, pasaje, centuri ocolitoare și drumuri de legătură, în timp ce actuala Companie de Drumuri - CNAIR, va rămâne doar cu administrarea drumurilor.

Potrivit Ministerului Transporturilor, „C.N.I.R. se va ocupa de proiectele de dezvoltare a infrastructurii de transport rutier potrivit necesităților de deplasare a cetățenilor și de circulație a mărfurilor în condiții de siguranță, cu atingerea unor timpi de deplasare comparabili cu cei din Uniunea Europeană și asigurarea confortului în trafic. Măsura de înființare a C.N.I.R va conduce la dezvoltarea pe termen lung a reţelei trans-europene de transport (TEN-T), pentru funcționarea optimă a pieţei interne comunitare, în strânsă legătură cu realizarea obiectivelor strategiei europene privind creşterea economică”.

 

Comanda online rovineta și RCA pe roviniete.ro

 

Achizitionati roviniete in 3 pasi: 1. adaugaţi o comandă şi completaţi datele pentru rovinietele dorite, 2. alegeţi modul de plată şi plasaţi comanda. Veţi primi prin e-mail factura proformă corespunzatoare, și 3. realizaţi plata - online cu card bancar prin intermediul procesatorului securizat de carduri sau prin bancă cu ordin de plată

 

 COMANDA ROVINIETA 

 

Daca doriti sa vizionati, pentru informare, oferte de la asiguratori, este foarte simplu, exact așa cum ar trebui să fie un serviciu online! Daca sunteti clientul nostru, tot procesul durează zeci de secunde. Pentru prima achizitie RCA pe website, trebuie doar sa completati un formular (AICI) cu datele necesare, si veti primi mai multe oferte de la asiguratori. Aveti apoi posibilitatea sa cumparati, daca aveti nevoie, in deplina siguranta. Nu există nici o diferenta intre politele cumparate online si cele cumparate de la brokeri. Odata ce ati completat cei 3 pasi si ati facut plata, polita de asigurare se emite automat, pe adresa dvs. de email. 

 

 VIZIONATI OFERTE RCA 

 

 

Tanczos Barna, ministrul interimar al Mediului, consideră că statul ar trebui să susțină financiar predarea mașinilor mai vechi de 15 ani și că, în paralel, beneficiarii ar trebui să își ia angajamentul că nu vor mai înmatricula autovehicule la fel de vechi și, eventual, că vor cumpăra mașini noi mai puțin poluante, transmite Agerpres

 

Predarea mașinilor mai vechi de 15 ani pentru o anumită sumă de bani

 

„În PNRR, România s-a angajat să reducă numărul maşinilor mai bătrâne de 15 ani. Până când nu vom avea un guvern care să-şi asume această decizie ar fi prematur, în calitate de ministru interimar, să dau eu soluţia. Propunerea mea este aceeaşi pe care am spus-o de mai multe ori. Statul să vină să susţină predarea acestor maşini mai vechi de 15 ani cu o anumită sumă de bani. În paralel, să facem posibilă majorarea taxelor locale în cazul maşinilor vechi şi poluante, astfel încât să nu existe nu doar coerciţia, ci şi un sprijin real din partea statului român şi un angajament din partea celor care predau aceste maşini vechi că nu vor mai cumpăra şi nu vor mai înmatricula vehicule mai vechi de 15 ani şi vor folosi sumele respective, dacă doresc, să cumpere maşini mai puţin poluante, noi”, a declarat ministrul interimar al Mediului, joi, într-o conferință de presă.

 

Citește și alte știri similare

 

Asigurare și tractare auto

Prețul carburanților în România. Preț la benzinării

Hu Vignette - unde cumperi & ce trebuie să știi!

Noi reguli obligatorii pentru șoferi

Precizările RAR în cazul anvelopelor „all season” folosite iarna

Preţurile la RCA s-au triplat pentru unii şoferi după falimentul City Insurance

Firmele de asigurări acceptă plata polițelor RCA în rate

Schimbări în piaţa RCA. De ce tinerii plătesc mai mult pentru o asigurare?

Ce asiguratori conduc topul RCA 2021

Asigurator în Insolvență - mai este valabilă asigurarea auto RCA?

Ce despagubiri primesc autoturismele implicate in carambolul de pe A2

 

Prin funcția Calculator Asigurari RCA se preia datele vehiculului (marca, tip, serie sasiu, motorizare, cilindree, etc) si datele personale ale asiguratului (varsta, adresa, vechime permis) pentru a genera cotatiile primite de la serverele asiguratorilor. Utilizatorul are apoi posibilitatea să își aleagă din lista de oferte fie varianta de pret convenabilă, fie varianta oferită de un anumit asigurator.

Calculatorul RCA oferă în trei pași simpli oferte personalizate, fără ca persoana să fie nevoită sa transmită personal datele către fiecare societatea de asigurare pentru a primi câte o cotație.

 

Ofertele generate sunt aceleași ca preț

 

Conform reglementarilor actuale ASF, Ofertele generate sunt aceleași ca preț indiferent de brokerul de asigurare prin care se obțin cotațiile solicitate de dvs.

Prețurile se calculeaza automat, în câteva secunde, în funcție de datele personale ale asiguratului (varsta, vechime detinere permis, localitate de domiciliu, istoric daune) si detaliile vehiculului (cilindree si putere).

Societatile de asigurari genereaza o oferta cu pret unic pentru o astfel de combinatie, existand insa posibilitatea ca pretul sa varieze de la o zi la alta. O oferta de pret este insa valabila cateva zile si poate fi blocata plasand o comanda ferma.

 

 CALCULATOR RCA ONLINE  

 

 

Firmele de asigurări acceptă plata polițelor RCA în rate, ca o facilitatea a unor firme de asigurări, după ce din cauza falimentului City Insurance, tarifele din piață s-au dublat sau chiar triplat. Astfel, clienții pot achita polițele în două sau chiar patru tranșe, informează digi24.

Evelin Ceciu, asistent broker: O societate de asigurări îți ia un avans din acea primă anuală de asigurare și după 4 luni îți pretinde restul de bani. O alta, de exemplu, te scoate mai scump decât ai plăti pe un an. Avem și companii care iau la șase luni rată.

Părerile șoferilor sunt împărțite: unii o considera o facilitate buna in conditiile noilor scumpirii iar altii nu vad niciun avantaj in conditiile in care pretul a crescut: „Că plătesc în rate, că plătesc o dată, tot e scumpit. În rate e mai scump, adică n-o să plătesc tot o dată, 1.000 de lei, o să plătesc 1.200 în rate. Și?"

 

Preţurile la RCA s-au triplat pentru unii şoferi după falimentul City Insurance

 

Preţurile la RCA s-au triplat pentru unii şoferi după falimentul City Insurance. Firmele care au rămas pe piaţa şi-au majorat preţurile ca urmare dar nu numai. Conform ZF.ro, prețurile RCA erau preconizate să crească din octombrie oricum.

O echipă News Hour with CNN a făcut toate calculele şi vă arată cât e creşterea preţurilor. Telespectatorii Antena 3 au trimis ofertele de RCA pe care le primesc în ultimul timp si ca urmare se observă o crestere majora. De exemplu, un șofer de 35 de ani, cu mașină standard, motor de 2000. În urmă cu 6 luni, a plătit pentru o poliță auto 370 de lei, acum aceași poliță la același asigurător RCA-ul costă 1.100 de lei.

 

 Verifică Oferta RCA 

 

Preţurile RCA din piaţă au ajuns la scum­piri între 5% şi 145% din luna februarie 2021 pâ­nă în prezent, la principalii jucători RCA din pia­ţă, Euroins ajun­gând să practice cel mai mic preţ, mo­mentan, în timp ce res­tul asigu­ră­to­rilor au ajuns la preţuri de peste 1.000 de lei pen­tru o poliţă cu vala­bi­litate de şase luni, la mo­men­tul anun­ţului falimen­tu­lui City Insurance, potri­vit date­lor colectate de ZF în ba­za unei platforme de brokeraj în asigurări.

 

Care sunt pașii pentru comandă?
 


Comanda se efectuează foarte simplu, exact așa cum ar trebui să fie un serviciu online! Dacă sunteți clientul nostru, tot procesul durează în jur de 2 minute. Pentru prima achiziție pe website, trebuie doar să completați un formular cu datele necesare, apoi să plătiți online, în deplină siguranță. Nu există nici o diferență între polițele cumpărate online și cele cumpărate de la brokeri. 
 
Odată ce ați completat toți pașii și ați făcut plata, polița de asigurare se emite automat, pe adresa dvs. de email. În caz de nevoie, o puteți imprima singur/ă. Conform noilor legi în vigoare, aceasta poate fi imprimată pe hârtie albă (imprimarea pe hârtie verde nu mai este obligatorie). 

 

 Cumpără RCA 

 

 

Preţurile la RCA s-au triplat pentru unii şoferi după falimentul City Insurance. Firmele care au rămas pe piaţa şi-au majorat preţurile ca urmare dar nu numai. Conform ZF.ro, prețurile RCA erau preconizate să crească din octombrie oricum.

O echipă News Hour with CNN a făcut toate calculele şi vă arată cât e creşterea preţurilor. Telespectatorii Antena 3 au trimis ofertele de RCA pe care le primesc în ultimul timp si ca urmare se observă o crestere majora. De exemplu, un șofer de 35 de ani, cu mașină standard, motor de 2000. În urmă cu 6 luni, a plătit pentru o poliță auto 370 de lei, acum aceași poliță la același asigurător RCA-ul costă 1.100 de lei.

 

 Verifică Oferta RCA 

 

Preţurile RCA din piaţă au ajuns la scum­piri între 5% şi 145% din luna februarie 2021 pâ­nă în prezent, la principalii jucători RCA din pia­ţă, Euroins ajun­gând să practice cel mai mic preţ, mo­mentan, în timp ce res­tul asigu­ră­to­rilor au ajuns la preţuri de peste 1.000 de lei pen­tru o poliţă cu vala­bi­litate de şase luni, la mo­men­tul anun­ţului falimen­tu­lui City Insurance, potri­vit date­lor colectate de ZF în ba­za unei platforme de brokeraj în asigurări.

 

Care sunt pașii pentru comandă?
 


Comanda se efectuează foarte simplu, exact așa cum ar trebui să fie un serviciu online! Dacă sunteți clientul nostru, tot procesul durează în jur de 2 minute. Pentru prima achiziție pe website, trebuie doar să completați un formular cu datele necesare, apoi să plătiți online, în deplină siguranță. Nu există nici o diferență între polițele cumpărate online și cele cumpărate de la brokeri. 
 
Odată ce ați completat toți pașii și ați făcut plata, polița de asigurare se emite automat, pe adresa dvs. de email. În caz de nevoie, o puteți imprima singur/ă. Conform noilor legi în vigoare, aceasta poate fi imprimată pe hârtie albă (imprimarea pe hârtie verde nu mai este obligatorie). 

 

 Cumpără RCA 

 

ASF despre cum poți reduce prețul la polițele RCA

 

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat miercuri că, potrivit legii, în cazul în care poliţele RCA ofertate spre vânzare au valori care depăşesc nivelul tarifului de referinţă multiplicat cu 1,36 (adică majorat cu 36%), aceste poliţe vor fi redistribuite de către BAAR la valoarea tarifului maximal astfel obţinut, la care se aplică clasele Bonus/Malus corespunzătoare.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară vine astfel în sprijinul unor categorii socio-profesionale care sunt afectate de preţurile de vânzare a poliţelor RCA, practicate în ultimele zile de firmele de asigurare. Precizăm că, în vederea aplicării acestui mod de calcul al tarifelor maximale pentru RCA, au fost consultate asociaţii de transportatori care au agreat această abordare ce va fi valabilă pentru perioada următoare”, comunică ASF.

ASF solicită tuturor companiilor de intermediere în asigurări să informeze de îndată toți clienții asupra faptului că dacă aceștia primesc de la cel puțin trei asigurători diferiți oferte ale căror prime de asigurare RCA sunt cu 36% (factorul „N”) mai mari față de tariful de referință, aferent segmentului de risc din care fac parte, sunt încadrați în categoria asiguraților cu risc ridicat, potrivit Legii nr. 132/2017 și pot solicita Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) o ofertă pentru încheierea unui contract RCA la următorul link: https://www.baar.ro/asigurati-cu-risc-ridicat/.

 

 

Aici poti verifica rapid asigurarea RCA online din surse oficiale. Te rugam, urmareste instructiunile de mai jos pentru verificare RCA-ul online. 

Daca doriti sa verificati inainte valabilitatea politei RCA, puteti sa o faceti completand informatiile pentru oferta AICI. Sistemul va va spune automat daca mai aveti o polita valabila pentru numarul de inmatriculare vizat. Evita amenda printr-o alerta RCA și cumpară o polită de asigurare RCA  pentru a putea fi un sofer responsabil si pentru a avea confortul protectiei in cazul unui incident.

 

 VERIFICA VALABILITATE RCA 

 

 SETEAZĂ ALERTA RCA 

 

 

Pentru a verifica valabilitatea rovinietei, folositi butonul alaturat!

 

 VERIFICA ROVINIETA  

 

 

De asemenea, si pe site-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi există o aplicaţie prin care şoferii pot verifica dacă au rovinietă valabilă. Pe site-ul CNADNR, şoferii pot verifica dacă au rovinietă valabilă prin introducerea numărului de înmatriculare şi a seriei de şasiu.

În aprilie 2020, conform datelor CNADNR, doar 46,7% dintre cele 5,4 milioane de vehicule înmatriculate în România apar în sistemul informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control al rovinietei (SIEGMCR) ca având achitate, în momentul de faţă, taxele de drum. Cel mai bun procent în acest sens s-a înregistrat în judeţul Ilfov, unde circa 60,9% dintre vehicule aveau o rovinietă valabilă la sfârşitul lunii martie, conform economica.net.

 

Dacă nu vă schimbați la timp cauciucurile de vară la mașină, riscați sancțiuni foarte mari și amenzi uriașe. Penalitățile pot ajunge până la 2.900 de lei și 20 de puncte amendă, plus reținerea certificatului de înmatriculare și interzicerea dreptului de a mai circula pe drumurile publice.

Deși legea nu prevede o zi anume până la care sunteți obligați să vă schimbați cauciucurile de vară la mașină, spune însă că nu aveți voie să circulați cu anvelope de vară pe zăpadă, gheață sau polei.

George Mitroi, șef de service, într-un interviu pentru digi24Sub 7-8 grade cu plus, pe timpul nopții, anvelopele de vară se rigidizează și nu mai au aderența corespunzătoare pe timpul rulării. Dacă oamenii pleacă din București către munte, unde deja a nins, ar fi bine să-și pună cauciucurile de iarnă.

 

Precizările RAR în cazul anvelopelor „all season”

 

Registrul Auto Român (RAR) a lansat o poziție oficială în cazul utilizării anvelopelor „all season” pe timpul iernii și a anunțat că respinge cu fermitate informațiile apărute în presă în ultimele zile care au propagat masiv ideea că posesorii de anvelope promovate comercial drept „all season” vor fi sancționați dacă folosesc acest tip de pneuri în timpul sezonului rece.

Potrivit instituției, toate anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M şi S (insemnând noroi si zapada), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condiţiile specifice de iarnă prevăzute în legislaţia națională rutieră.

În comunicatul emis de Registrul Auto Român se precizează și că „atât timp cât posesorii de autovehicule respectă legislația în vigoare și folosesc pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, anvelopele marcate cu literele M si S, nu există sancțiuni”.

RAR a transmis că: „Obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei a fost introdusă prin Ordonanța Guvernului nr.5/2011 de modificare și completare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată în 2006. Aspectele privitoare la utilizarea anvelopelor de iarnă nu au suferit modificări de la acel moment”.

 

Aveți, pentru iarnă, abonament de Tractare și Asistența Rutieră?

 

Servicii cuprinse in abonament sunt: Depanarea/repararea autovehiculului imobilizat la locul evenimentului rutier cu cea mai apropiata echipa din retea si Tractarea autovehiculului imobilizat in limita maxima de 200 km parcursi de echipajul de tractare / evenimenta.

 

  ADAUGA OFERTA ABONAMENT - 29 lei/an 

 

 

Legile care reglementează circulaţia rutieră recomandau, până acum, şoferilor să păstreze o distanţă de 1,5 metri de un vehicul pe două roţi în momentul în care îl depăşeau. Începând de astăzi, această recomandare devine obligaţie legală.

Aşadar, conform noilor reguli care acum sunt obligatorii, dacă sunteţi în spatele unui biciclist, puteţi să-l depăşiţi doar dacă respectaţi următoarele:

– Pe drumurile unde viteza maximă este de până la 50 de kilometri pe oră, sunteţi obligaţi să treceţi cu roţile peste marcajul care desparte benzile sau sensurile atunci când depăşiţi un biciclist.

– În situaţia în care circulaţi cu peste 50 de kilometri pe oră, sunteţi obligaţi să depăşiţi marcajul longitudinal cu o jumătate de maşină.

– Acolo unde este posibil, bicicliştii trebuie să circule pe piste sau pe acostamentul drumului pentru a nu îngreuna circulaţia.

 

Radu Mititean, preşedintele Federaţiei Bicicliştilor din România:

„Nu mai este o simplă recomandare, ci o obligație legală pentru toți șoferii ca atunci când depășesc o bicicletă sau o trotinetă electrică să păstreze o distanță de siguranță minimă, care însă nu a fost dată în metri. Trebuie să așteptăm până ne permite traficul să efectuăm manevra”.

Adică, dacă marcajul rutier este continuu, nu aveţi voie să-l încălcaţi şi să faceţi depăşirea. Trebuie să mergeţi în spatele bicicletei până aveţi cum să efectuaţi manevra respectând codul rutier.

 

Comanda online rovineta și RCA pe roviniete.ro

Achizitionati roviniete in 3 pasi:

  1. adaugaţi o comandă şi completaţi datele pentru rovinietele dorite

  2. alegeţi modul de plată şi plasaţi comanda. Veţi primi prin e-mail factura proformă corespunzatoare

  3. realizaţi plata - online cu card bancar prin intermediul procesatorului securizat de carduri sau prin bancă cu ordin de plată

 

 COMANDA ROVINIETA 

 

 COMANDA ASIGURAREA RCA 

 

 

Ce trebuie să știți despre Hu Vignette Ungaria (HU-GO)

 

Cumpărare de Hu vignete pentru autostrada din Ungaria se poate face online la pe un website acreditat de autoritatea oficială din Ungaria.

Site-ul www.roviniete.ro este un astfel de website autorizat de unde puteți achiziționa cu ușurință Hu Vignetta de Ungaria.

Pe portalul de vânzări hu-vignette electronice, Roviniete.ro, vă puteți achiziționa rapid, în mod convenabil și în siguranță, taxa dvs. de autostradă (e-vignette) pentru: vignetta de 10 zile, lunar și anuale. Vă rugăm să verificați tarifele pe lista noastră de preț.

 

 

Clasele tarifare pentru Hu Vignette

 

Categoria tarifara a autovehiculului trebuie stabilita pe baza inregistrarilor oficiale (categorie, masa maxima tehnic admisibila, numar locuri) din certificatul de inmatriculare sau din alte acte ale vehiculului.


Categoria tarifara D1: motociclete (D1M), precum si autoturismele cu masa maxima tehnic admisibila de pana la 3,5t, - si care pot transporta maxim 7 persoane, inclusiv soferul si remorcile acestora
Categoria tarifara D2: toate acele autovehicule care nu se incadreaza in alte categorii tarifare si nu sunt clasificate, conform legilor speciale, ca fiind obligate la plata taxelor rutiere.
Categoria tarifara B2: autobuze - acele autovehicule de transport persoane, cu numar locuri, inclusiv locul conducatorului auto, de peste 9.
Categoria tarifara U: Remorcile vehiculelor din categoriile tarifare D2 si B2

 

 CUMPARA AICI 

 

 

Benzinăriile din România nu mai vând carburanți sub 6 lei litrul. Sortimentele premium de benzină și motorină e posibil să sară luna aceasta de 7 lei litrul. În doar 3 săptămâni, carburanții s-au scumpit cu până la 19 bani pe litru.

De vină ar fi marii producători care au scumpit barilul de petrol, cu scopul de a-și recupera pierderile de anul trecut. Analiștii economici spun că scumpirile vor continua și vor fi resimțite în tot ce vom cumpăra pentru viața de zi cu zi, informează liberalist.ro

Adrian Negrescu, analist economic, ne oferă detalii:

”Prețul mediu al unui litru de benzină a crescut cu 2,7%, iar motorina s-a scumpit cu 3,8 la sută. Ceea ce înseamnă că un plin costă în acest moment cu 8, respectiv 11 lei mai mult decât luna trecută. Efectele scumpirii carburanților le vom resimți în tot ceea ce cumpărăm și folosim în viața de zi cu zi”

 

În ultimele 3 luni, carburanții din România s-au scumpit într-un ritm accelerat. În medie, un litru de benzină sau de motorină a fost cu peste 20 de bani mai scump de la o lună la alta. Șoferii care au făcut azi plinul au avut un nou șoc, când au văzut cât au de plătit.

Analiștii economici susțin că scumpirile vor continua, iar în curând prețul benzinei va sări de 7 lei litrul.

 

Vezi alte plăți pentru drum. Află cât cost vinieta și asigurarea auto

Comanda se efectuează foarte simplu, exact așa cum ar trebui să fie un serviciu online! Dacă sunteți clientul nostru, tot procesul durează în jur de 2 minute. Pentru prima achiziție pe website, trebuie doar să completați un formular cu datele necesare, apoi să plătiți online, în deplină siguranță. Nu există nici o diferență între polițele cumpărate online și cele cumpărate de la brokeri. 

 

 VERIFICA AICI 

 

Roviniete.ro, primul website care a introdus în România achiziția rovinietelor prin internet, și recent asigurarea RCA, facilitează acum achiziția de abonamente anuale de tractare și asistență rutieră la doar 29 lei.

Abonamente de asistență rutieră completează astfel oferta de servicii adresată firmelor și persoanelor fizice. 

Cumpără acum Asigurarea RCA cu Asistență Rutieră și Tractare Auto la doar 29 lei

 

 

Ce cuprinde abonamentul de Asistență Rutieră de 29 lei

 

Abonament de Asistenta Rutiera „AutoBaza24” la vânzare pe roviniete.ro are acoperire doar pe teritoriul României si prețul de 29 de lei anual (tva inclus).

Abonamentul de Asistenta Rutiera este exclusiv pentru Autoturisme, pe perioada fixa de 12 luni, pentru întreg teritoriul României și este furnizat de NOVA RIA24.

Servicii cuprinse in abonament sunt: Depanarea/repararea autovehiculului imobilizat la locul evenimentului rutier cu cea mai apropiata echipa din rețea si Tractarea autovehiculului imobilizat in limita maxima de 200 km parcurși de echipajul de tractare / eveniment.

 

  ADAUGA OFERTA ABONAMENT 

 

 

Restricțiile de circulație pentru șoferii din capitală și comunitătile care intră sub incidența cazurilor de infectare, stabilită prin lege.

Astfel, între orele 20:00 și 05:00, în fiecare zi, pot părăsi locuința doar cei vaccinați, cei trecuți prin boală în ultimele 6 luni, sau cei care au ”motive întemeiate”.

 

Publicăm mai jos un extras:

 

12. In conditiile art. 5 alin. (3) lit. b) din Legea nr. 55/2020, cu modificarile si completarile ulterioare, se stabilesc urmatoarele masuri:

1. Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în întervalul orar 20,00-5,00,în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, cu urmatoarele exceptii:

a) deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;

b) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, precum si pentru achizitionarea de medicamente;

c) deplasari in afara localitatilor ale persoanelor care sunt in tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, si care poate fi dovedit prin bilet sau orice alta modalitate de achitare a calatoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori decesul unui membru de familie;

 

Roviniete.ro va oferă facilitatea să vă pregătiți de drum cumpărând vinieta și alte taxe de drum foarte simplu de pe acest site acreditat CNAIR si ASF.

 

Cât costă vinieta? Prețuri și informații utile

 

Toti soferii, care circula in reteaua de drumuri nationale, sunt obligati de lege (O.G. nr. 15/2002 privind introducerea unor tarife de utilizare a infrastructurii de transport rutier si Ordinul nr. 769/2010 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania) sa achite o taxa de drum numita rovinieta. Pretul acesteia este stabilit in functie de tipul autovehiculului (A, B, C, D, E, F, G, H) si de perioada de valabilitate (1, 7, 30, 90 de zile sau 12 luni). Pentru a afla exact cat costa rovinieta online, va rugam sa parcurgeti informatii de la jos:

 

 CLICK PENTRU PRET VINIETA 

 

 

Vigneta este o taxa de drum obligatorie. Conform reglementărilor în vigoare secțiunile de drum cu plată pot fi accesate exclusiv pe bază de vignetă.

Sistemul de taxare tip e-vigneta se aplica in cazul motocicletelor, al vehiculelor de transport persoane, remorcilor acestora cat si autocamioanelor cu o greutate totala maxima admisibila de 3.5 tone, pentru rulote, autobuze si remorcile lor. Aceste vehicule sunt autorizate sa utilizeze tronsoanele taxabile ale rețelei de drumuri expres din Ungaria numai pe baza unei autorizații pre-platite de utilizare a drumurilor – achiziționate inainte de a intra pe un tronson taxabil – si anume e-vigneta.

 

Cum poți achiziționa vinieta de Ungaria (matrica)?

 

Cumpărând vigneta online, aveți posibilitatea de a opta pentru vigneta cea mai avantajoasă pentru dumneavoastră și cel mai bun preț.
Achiziționarea unei viniete de Ungaria o poți realiza rapid și în siguranță utilizând site-ul roviniete.ro. Procesul este foarte simplu și durează câteva minute.
Se alege tipul de autovehicul si perioada de valabilitate, data începerii si numărul de înmatriculare al mașinii.


Imediat după finalizarea cu succes a plății cu cardul bancar, vei primi un email cu toate detaliile tranzacției. De asemenea, o copie a vinietei va rămâne salvată în secțiunea ’Mașinile mele, astfel încât vei putea să o accesezi de fiecare dată când ai nevoie. 

 

Cum se cumpără Vigneta Ungaria?

 

Conform reglementărilor în vigoare secțiunile de drum cu plată pot fi accesate exclusiv pe bază de vignetă, deci trebuie să ne asigurăm că am achiziționat vigneta înainte de călătorie.

Vigneta cumpărată ulterior nu are caracter retroactiv, deci vigneta cumpărată ulterior folosirii autostrăzii este însoțită de obligativitatea achitării unei suprataxe. Excepție constituie cele 60 de minute începând de la utilizarea autostrăzii timp în care a fost cumpărată vigneta.

Doar menționarea datelor exacte referitoare la numărul de înmatriculare, perioada de valabilitate și categoria de autovehicul oferă dreptul de a folosi autostrada.

 

 CUMPĂRA VIGNETA UNGARIA