Cumpara rovinieta online -
Calculator roviniete Romania

Ce despagubiri primesc autoturismele implicate in carambolul de pe A2

Un numar de 57 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale dupa un carambol produs pe A2 Bucureşti - Constanţa. La locul accidentului, pentru gestionarea situatiei de urgenta, au intervenit peste 160 de pompieri, paramedici, medici, asistenti, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenta. 

"Dupa evaluarea medicala a persoanelor implicate in accident, 57 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale, dintre care 16 au fost transportate la spital (7 copii) şi alte 41 de persoane au fost asistate medical la locul evenimentului", precizează DSU pe pagina sa de Facebook.

La scurt timp dupa acest eveniment nedorit, un alt accident cu mai multe masini implicate a avut loc pe sensul de mers opus al aceleasi autostrazi, relateaza Digi24.

Din pacate, aceste accidente sunt foarte frecvente in Romania si pagubele de ordin financiar sau umane pot fi iremediabile. 

Conform legii, daca ai un RCA valid si nu esti conducatorului vehiculului raspunzator de producerea accidentului, atunci asiguratorul RCA are obligatia de a despagubi partea prejudiciata pentru prejudiciile dovedite suferite in urma accidentului produs prin intermediul vehiculului asigurat, fara a se depasi limitele de raspundere prevazute in contractul RCA.

Legea 132/2017 stipuleaza faptul ca asiguratorul RCA acorda despagubiri in forma baneasca pentru:

  • a) vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial;
  • b) prejudicii materiale, inclusiv costuri de radiere si inmatriculare, costuri cu taxe de timbru, cheltuieli cu limitarea prejudiciului, dovedite cu acte, cheltuieli aferente diminuarii valorii vehiculului dupa reparatii, dovedite cu acte sau expertiza;
  • c) costuri privind readucerea vehiculului la starea dinaintea evenimentului asigurat, dovedite cu documente emise prin sisteme specializate sau prin documente emise in conditiile legii;
  • d) prejudicii reprezentand consecinta lipsei de folosinta a vehiculului avariat, inclusiv inlocuirea temporara a vehiculului, pe baza optiunii persoanei prejudiciate;
  • e) cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata sau cheltuieli aferente in cazul solu.ionarii alternative a litigiului daca solutia este favorabila persoanei prejudiciate;
  • f) cheltuielile legate de transportul vehiculului avariat, apartinand tertului pagubit, de la locul accidentului la locatia in care se gaseste centrul de constatare daune, la unitatea reparatoare aleasa de pagubit in vederea repararii vehiculului, cel/cea mai apropiat/apropiata de locul producerii accidentului sau de domiciliul persoanei prejudiciate, dupa caz, daca respectivul vehicul nu se mai poate deplasa prin mijloace proprii, iar asiguratorul nu asigura transportul.

 

Care sunt pașii pentru comanda poliței RCA?Comanda se efectuează foarte simplu, exact așa cum ar trebui să fie un serviciu online! Dacă sunteți clientul nostru, tot procesul durează în jur de 2 minute. Pentru prima achiziție pe website, trebuie doar să completați un formular cu datele necesare, apoi să plătiți online, în deplină siguranță. Nu există nici o diferență între polițele cumpărate online și cele cumpărate de la brokeri. 
 
Odată ce ați completat toți pașii și ați făcut plata, polița de asigurare se emite automat, pe adresa dvs. de email.

 

 Cumpără RCA