Pagina principală
/
Huvinieta

Calculator Pret Huvinieta Online

Selecteaza tipul autovehiculului

Selecteaza perioada de valabilitate


Pretul afisat nu contine comisionul aferent tranzactiei

Selecteaza data inceperii

Data curenta:
21/07/2024
Data inceperii:
DD/MM/YYYY
Vinieta anuala: este valida de la data achizitiei pana la ora 24 a zilei de 31 ianuarie a anului urmator.

Completeaza datele masinii

Vigneta este o taxa de drum obligatorie. Conform reglementărilor în vigoare secțiunile de drum cu plată pot fi accesate exclusiv pe bază de vignetă.

Sistemul de taxare tip e-vigneta se aplica in cazul motocicletelor, al vehiculelor de transport persoane, remorcilor acestora cat si autocamioanelor cu o greutate totala maxima admisibila de 3.5 tone, pentru rulote si remorcile lor. Aceste vehicule sunt autorizate sa utilizeze tronsoanele taxabile ale rețelei de drumuri expres din Ungaria numai pe baza unei autorizații pre-platite de utilizare a drumurilor – achiziționate inainte de a intra pe un tronson taxabil – si anume e-vigneta.

Cumpărând vigneta online, aveți posibilitatea de a opta pentru vigneta cea mai avantajoasă pentru dumneavoastră și cel mai bun preț.
Achiziționarea unei viniete de Ungaria o poți realiza rapid și în siguranță utilizând site-ul roviniete.ro. Procesul este foarte simplu și durează câteva minute.
Se alege tipul de autovehicul si perioada de valabilitate, data începerii si numărul de înmatriculare al mașinii. Imediat după finalizarea cu succes a plății cu cardul bancar, vei primi un email cu toate detaliile tranzacției. De asemenea, o copie a vinietei va rămâne salvată în secțiunea ’Mașinile mele, astfel încât vei putea să o accesezi de fiecare dată când ai nevoie. 

Conform reglementărilor în vigoare, secțiunile de drum cu plată pot fi accesate exclusiv pe bază de vignetă, deci trebuie să ne asigurăm că am achiziționat vigneta înainte de călătorie.

Vigneta cumpărată ulterior nu are caracter retroactiv, deci vigneta cumpărată ulterior folosirii autostrăzii este însoțită de obligativitatea achitării unei suprataxe. Excepție constituie cele 60 de minute începând de la utilizarea autostrăzii timp în care a fost cumpărată vigneta. În cazul cumpărării vignetei pe cale electronică, achitarea nu înseamnă și dreptul de utilizare a autostrăzii. Acest drept ne este conferit de seria vignetei.

D1    -    Autovehicul cu capacitatea de transport a 7 persoane și o remorcă

D1M  -    Motocicletă

D2     -    Autovehicul cu capacitatea de transport mai mare de 7 persoane , autoutilitară de 3,5 t, rulotă.

U      -     Remorcă,  autovehicule care intră în categoria D2

În Ungaria, prețul vignetei se calculează în funcție de tipul de vehicul și perioada petrecută peste granițe. Spre exemplu, pentru mașinile personale care pot transporta maxim 7 pasageri (inclusiv șoferul) și nu depășesc 3,5 tone, prețul unei vignete în Ungaria pentru 10 zile este aproximativ 11 EUR.

Introduceți datele mai sus și veți primi un preț exact pentru vigneta solicitată.

Vinieta saptamanala: este valabila din data indicata de cumparator. pentru o perioada de 9 zile, in total pentru 10 zile calendaristice consecutive, pana la ora 24 a celei de-a 10 zi.

Vinieta lunara: este valabila din data initiala, indicata de cumparator, pana la ora 24 a aceleasi zile (dupa numar) din luna urmatoare. Daca in luna de expirare nu exista ziua respectiva, atunci vinieta va fi valida pana la ora 24 a ultimei zile a lunii respective.

Vinieta anuala nationala: este valida din prima zi a anului in cauza pana la ora 24 a zilei de 31 ianuarie a anului urmator anului in cauza. Vinieta anuala, achizitionata in timpul termenului de validitate, asigura drept de utilizare al drumului din momentul achizitiei.

Vinieta anuala judeteana: este un tip de vinieta anuala, teritoriala, pentru vehiculele din categoriile D1M, D1, D2 si U, in baza careia se poate utiliza reteaua de drumuri expres cu taxa a unui judet. Pentru un vehicul se pot achizitiona mai multe e-viniete judetene. Perioada de validitate al acesteia corespunde vinietelor anuale. Valabilitatea teritoriala se extinde pana la intersectia stabilita in norma legala, in general pana la prima intersectie integrala, care urmeaza granitei administrative a judetului in cauza.