Se modifica tariful rovinietei cu valabilitate de 1 zi pentru categoria G

04 Iulie 2017

CNAIR SA informeaza utilizatorii retelei de drumuri nationale si autostrazi din Romania ca la data de 04.07.2017, ora 00:00, intra in vigoare prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 44/2017 pentru modificarea Anexei nr. 1 la Ordonanta Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale si autostrazi din Romania.

Prin Ordonanta mentionata a fost modificat nivelul tarifului rovinietei cu valabilitate de 1 zi aferent categoriei G - vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducatorul auto) si maximum 23 locuri pe scaune (inclusiv conducatorul auto), din 2 Euro, inclusiv TVA, in 4 Euro, inclusiv TVA.

Urmare celor precizate anterior, CNAIR SA aduce la cunostinta utilizatorilor retelei de drumuri nationale si autostrazi din Romania urmatoarele aspecte:

- in data de 04.07.2017, in intervalul orar 00:00 – 02:00, exista posibilitatea functionarii cu intreruperi a sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare si control al rovinietei (SIEGMCR);

- in situatia in care utilizatorii retelei rutiere din Romania nu vor avea posibilitatea achitarii rovinietei in intervalul orar mentionat anterior, au posibilitatea de a achita tariful corespunzator pana la sfarsitului zilei de 04.07.2017, pentru a evita aplicarea sanctiunii contraventionale;

- pana la stabilirea modalitatii tehnice de interconectare si a conditiilor financiare, impreuna cu operatorii de telefonie mobila din Romania, emiterea rovinietelor categoria G prin intermediul serviciului de mesagerie scurta (SMS) nu va fi posibila. La momentul la care vor fi definitivate conditiile tehnico-economice pentru implementarea serviciului de emtiere roviniete prin SMS pentru categoria G, CNAIR va informa utilizatorii retelei de aceast aspect