Cumpara rovinieta online -
Calculator roviniete Romania

Transportatorii intra in greva generala pe 31 mai

Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) va intra in greva pe 31 mai 2010, odata cu salariatii din transportul feroviar si cu restul bugetarilor. Si metroul ar putea intra in greva in semn de solidaritate cu angajatii de la stat. Mai mult, si RATB va fi in greva generala pe 31 mai.

Deplasarea va fi imposibila cu mijloace de
transport in comun feroviare si rutiere in ziua grevei generale, anuntata de sindicate pe 31 mai 2010.

Transportatorii solicita guvernului prelungirea valabilitatii licentelor de traseu la transportul judetean si interjudetean, stoparea abuzurilor autoritatilor judetene si locale impotriva afacerilor din sectorul transporturilor, aplicarea urgenta a masurilor impotriva pirateriei si fraudei fiscale, precum si plata datoriilor sau compensarea restantelor pe care Ministerul Transporturilor le are fata de transportatorii de persoane, provenite din deconturile pentru pensionari, veterani si alte categorii de persoane scutite de la plata transportului in comun.

Metroul ar putea intra in greva pe 31 mai, intre orele 04:00-16:00, in semn de solidaritate cu angajatii de la stat, a declarat vineri pentru NewsIn vicepresedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou, Florian Crisu.

"
Am dat drumul la tabel pentru a strange semnaturi de la sindicalisti. Miercuri vom avea centralizatorul, dar cel mai sigur va fi o greva de solidaritate pe 31 mai. Conform legii, suntem obligati sa asiguram o treime din transport. Prin urmare, in 31 mai nu vom putea opri in totalitate transportul de la metrou, fiind nevoiti sa operam de la ora 16:00 normal", a declarat Florian Crisu.

Sindicalistii din Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) se vor solidariza cu bugetarii care au anuntat deja ca vor face greva generala in 31 mai, a declarat vineri, pentru NewsIn, liderul sindical Vasile Petrariu.

"
Daca ordonanta prin care guvernul va institui masurile de austeritate ne va afecta in mod direct, vom face greva generala, alaturi de colegii de la Metrorex si CFR. Daca nu, ne vom solidariza oricum, insa exista posibilitatea de a asigura un numar de vehicule pe traseu in ziua protestului sau de a face greva doar pentru cateva ore", a explicat Petrariu.

Sursa: Ziare . com