Recomandari de iarna de la politia rutiera

02 Decembrie 2010

Prognoza meteorologica transmisa de catre Administratia Nationala de Meteorologie pentru perioada urmatoare, avertizeaza ca vremea se va raci în majoritatea regiunilor tarii, cu precadere în Crisana, Transilvania, în zona Carpatilor Orientali si în Moldova, unde cerul va fi noros si vor cadea precipitatii mixte, sub forma de ploaie, lapovita sau ninsoare.
În acest context, Directia Rutiera din cadrul Inspectoratului Generale al Politiei Române a dat un comunicat in care recomanda soferilor sa conduca prudent si sa reduca viteza de deplasare, având în vedere faptul ca trecerea de la aderenta uscata la cea umeda a creat întotdeauna probleme celor imprudenti.
Totodata, IGPR solicita conducatorilor de autovehicule sa respecte cu strictete regulile de circulatie si principiile de conduita preventiva.
De asemenea, pietonilor li se recomanda sa evite pe cât posibil folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea întunericului si în conditii de vizibilitate redusa.