Cumpara rovinieta online -
Calculator roviniete Romania

Asigurator în Insolvență - mai este valabilă asigurarea auto RCA?

Vestea că City Insurance, liderul pieței de asigurări, a intrat în insolvență și este administrat judiciar de Fondul de Garantare a Asigurărilor (FGA) a fost un soc pentru piata de asigurari din Romania iar foarte multi dintre conducatorii auto cu o polita de asigurari activa la City Insurance s-au intrebat daca aceste polite mai pot fi despăgubite sau nu.

Conform unui interviu in presa a directorului de comunicare ASF, desi societatea va intra sub administrarea specială a Fondului de Garantare al Asiguraților, scopul acestui management special pentru o perioadă determinată de timp este pentru aducerea ei într-un cadru firesc de funcționare ca să-și poată achita obligațiile asumate, respectiv plata daunelor către cei care au întocmite polițe de asigurare la această societate. Asadar, polițele de asigurare City Insurance sunt în continuare valabile, iar clienții companiei pot obține despăgubiri în baza unui dosar de daună.

 

"Polițele de asigurare sunt valabile și acolo unde intervin situații unde polița trebuie să-și intre în rol asiguratul merge cu polița și face cererea de decont conform unui dosar de daună", a explicat Dan Apostol, director de comunicare al ASF.

 

Ce se schimba totusi? Conform administratorului special, City Insurance nu va mai putea vinde la prețuri preferențiale asigurări RCA pentru transportatorii din anumite asociații de profil, scrie Economica.net.

City vindea la un tarif fix, de 5.900 lei, RCA pentru camioanele membrilor UNTRR și FORT. Prețul este mult sub nivelul competitorilor și chiar al prețului de referință stabilit de ASF. Prețul a fost stabilit în carul unui protocol încheiat cu cele două asociații în 2018.

 

 VERIFICA OFERTE RCA