COMUNICAT CNADNR 17.01.2012 informare generala rovinieta

24 Ianuarie 2012

Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România le reaminteste conducătorilor auto că în cazul schimbării numărului de înmatriculare al vehiculului, rovinieta îsi mentine valabilitatea numai în conditiile în care utilizatorul solicită efectuarea modificării în baza de date, în scris, la Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România S.A.

Pentru efectuarea modificării, utilizatorul se va prezenta la unul din punctele de lucru ale CNADNR cu cerere scrisă, conform formularului-tip si cu cartea de identitate a autovehiculului în copie si original. Tariful de modificare a numărului de înmatriculare în baza de date este de 24,8 lei, cu TVA inclus, pentru fiecare număr modificat.

Tariful de utilizare a retelei de drumuri nationale din România (rovinieta) se aplică utilizatorilor români si străini pentru toate vehiculele detinute de acestia, înmatriculate temporar sau definitiv, care circulă pe reteaua de drumuri nationale din România. Tariful de utilizare nu se aplică pentru sectoarele de drumuri nationale aflate în interiorul resedintelor de judet si al municipiilor, precum si între indicatoarele rutiere de intrare/iesire, în/din acestea.

De asemenea, CNADNR mentionează că fapta de a circula fără a detine rovinietă valabilă constituie contraventie si se sanctionează cu amendă, utilizatorul având obligatia de a achita pe lângă aceasta si un tarif de despăgubire, conform prevederilor Ordonantei Guvernului nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din România, cu modificările si completările ulterioare.
Reamintim că achitarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din România se face în punctele de distributie apartinând distribuitorilor autorizati si la subunitătile CNADNR.

Biroul de Comunicare al CNADNR-SA
COMUNICAT