Cumpara rovinieta online -
Calculator roviniete Romania

COMUNICAT CNADNR 17.01.2012 informare generala rovinieta

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România le reaminteste conducatorilor auto ca în cazul schimbarii numarului de înmatriculare al vehiculului, rovinieta îsi mentine valabilitatea numai în conditiile în care utilizatorul solicita efectuarea modificarii în baza de date, în scris, la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România S.A.

Pentru efectuarea modificarii, utilizatorul se va prezenta la unul din punctele de lucru ale CNADNR cu cerere scrisa, conform formularului-tip si cu cartea de identitate a autovehiculului în copie si original. Tariful de modificare a numarului de înmatriculare în baza de date este de 24,8 lei, cu TVA inclus, pentru fiecare numar modificat.

Tariful de utilizare a retelei de drumuri nationale din România (rovinieta) se aplica utilizatorilor români si straini pentru toate vehiculele detinute de acestia, înmatriculate temporar sau definitiv, care circula pe reteaua de drumuri nationale din România. Tariful de utilizare nu se aplica pentru sectoarele de drumuri nationale aflate în interiorul resedintelor de judet si al municipiilor, precum si între indicatoarele rutiere de intrare/iesire, în/din acestea.

De asemenea, CNADNR mentioneaza ca fapta de a circula fara a detine rovinieta valabila constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda, utilizatorul având obligatia de a achita pe lânga aceasta si un tarif de despagubire, conform prevederilor Ordonantei Guvernului nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din România, cu modificarile si completarile ulterioare.
Reamintim ca achitarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din România se face în punctele de distributie apartinând distribuitorilor autorizati si la subunitatile CNADNR.

Biroul de Comunicare al CNADNR-SA
COMUNICAT
17.01.2012