Cumpara rovinieta online -
Calculator roviniete Romania

Informare meteorologica Cod Galben

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere aduce in atentie faptul ca pentru intervalul 27 decembrie 2016, ora 2000 – 29 decembrie 2016, ora 1000, Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteorologica Cod Galben. Acesta prevede ninsori viscolite si intensificari ale vantului in zonele de munte, nordul si centrul tarii.

Precizam ca la nivelul tuturor directiilor regionale de drumuri si poduri ale CNAIR S.A. se actioneaza preventiv prin raspandirea de material antideparant. La aceasta ora, nu sunt semnalate drumuri nationale sau autostrazi cu circulatia intrerupta din cauza vremii nefavorabile.

In zona de munte si acolo unde stratul de zapada s-a asternut deja, recomadam echiparea masinii cu cauciucuri de iarna si cu echipament specific de interventie in cazul unor evenimente nedorite.

Reamintim ca respectarea regulilor de circulatie si a restrictiilor ce se impun in zonele cu probleme este primordiala. In acest caz, mentionam ca (si la recomandarea IGPR) pentru prevenirea unor evenimente neplacute ce pun in pericol siguranta circulatiei pe drumurile nationale si autostrazi, se impun urmatoarele:

            - reducerea vitezei pana la evitarea oricarui risc;
            - marirea distantei in mers;
            - folosirea corespunzatoare a luminilor.

Pe autostrazi trebuie respectate si alte reguli specifice:

           - NU opriti pe benzile de circulatie si pe banda de urgenta!

          - porniti luminile de avarie in cazul unei pene sau defectiuni tehnice si echipati-va cu vesta reflectorizanta, scoateti pasagerii din autovehicul in afara partii carosabile si amplasati triunghiurile reflectorizante, unul dupa celalalt, la distante mai mari!                                                                                                                                                                           
Informatii suplimentare privind starea retelei de drumuri nationale pot fi obtinute de la Dispeceratul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 si pot accesa pe prima pagina in caseta din stanga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Nationale.