Cumpara rovinieta online -
Calculator roviniete Romania

Noi reguli obligatorii pentru șoferi

Legile care reglementează circulaţia rutieră recomandau, până acum, şoferilor să păstreze o distanţă de 1,5 metri de un vehicul pe două roţi în momentul în care îl depăşeau. Începând de astăzi, această recomandare devine obligaţie legală.

Aşadar, conform noilor reguli care acum sunt obligatorii, dacă sunteţi în spatele unui biciclist, puteţi să-l depăşiţi doar dacă respectaţi următoarele:

– Pe drumurile unde viteza maximă este de până la 50 de kilometri pe oră, sunteţi obligaţi să treceţi cu roţile peste marcajul care desparte benzile sau sensurile atunci când depăşiţi un biciclist.

– În situaţia în care circulaţi cu peste 50 de kilometri pe oră, sunteţi obligaţi să depăşiţi marcajul longitudinal cu o jumătate de maşină.

– Acolo unde este posibil, bicicliştii trebuie să circule pe piste sau pe acostamentul drumului pentru a nu îngreuna circulaţia.

 

Radu Mititean, preşedintele Federaţiei Bicicliştilor din România:

„Nu mai este o simplă recomandare, ci o obligație legală pentru toți șoferii ca atunci când depășesc o bicicletă sau o trotinetă electrică să păstreze o distanță de siguranță minimă, care însă nu a fost dată în metri. Trebuie să așteptăm până ne permite traficul să efectuăm manevra”.

Adică, dacă marcajul rutier este continuu, nu aveţi voie să-l încălcaţi şi să faceţi depăşirea. Trebuie să mergeţi în spatele bicicletei până aveţi cum să efectuaţi manevra respectând codul rutier.

 

Comanda online rovineta și RCA pe roviniete.ro

Achizitionati roviniete in 3 pasi:

  1. adaugaţi o comandă şi completaţi datele pentru rovinietele dorite

  2. alegeţi modul de plată şi plasaţi comanda. Veţi primi prin e-mail factura proformă corespunzatoare

  3. realizaţi plata - online cu card bancar prin intermediul procesatorului securizat de carduri sau prin bancă cu ordin de plată

 

 COMANDA ROVINIETA 

 

 COMANDA ASIGURAREA RCA