loading

Este necesara reinitializarea automata a vinietelor deoarece comanda este mai veche de 2 ore.

Va rugam asteptati
Pentru verificare data expirării unei polițe RCA nu e nevoie să ai acces la polița de asigurare, o poți afla cu ușurința de pe internet. Poți accesa baza de date AIDA a Autorității de Supraveghere Financiară, care conține informații cu privire la asigurările de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României, care confirma existența unui contract RCA valabil la data la care este verificat. Trebuie doar să introduci numărul de înmatriculare al autovehiculului sau seria de șasiu, si data pentru care se face verificarea asigurării RCA.
Pentru o asigurare auto online tot ce trebuie să faci este să accesezi roviniete.ro/rca/details Site-ul îți oferă și posibilitatea să verifici cele mai bune oferte și intermediază această plată prin plata cu cardul, ordin de plata sau transfer bancar. Platforma facilitează alerte de expirare trimise din timp, datele mașinilor tale sunt salvate și, pentru clienți, tot procesul de achiziție durează doar câteva zeci de secunde.
Comanda se efectuează foarte simplu, exact așa cum ar trebui să fie un serviciu online! Dacă sunteți clientul nostru, tot procesul durează în jur de 2 minute. Pentru prima achiziție pe website, trebuie doar să completați un formular cu datele necesare, apoi să plătiți online, în deplină siguranță. Nu există nici o diferență între polițele cumpărate online și cele cumpărate de la brokeri. Odată ce ați completat toți pașii și ați făcut plata, polița de asigurare se emite automat, pe adresa dvs. de email. În caz de nevoie, o puteți imprima singur/ă. Conform noilor legi în vigoare, aceasta poate fi imprimată pe hârtie albă (imprimarea pe hârtie verde nu mai este obligatorie).
CEDAM – Verificarea RCA auto se face in baza de date oficiala. Baza de date CEDAM oferă o evidenta centralizata a tuturor polițelor de asigurare RCA încheiate in Romania in scopul urmăririi respectării legislației dar si pentru acces facil la informații despre polița RCA a unui autovehicul.
Da, se poate. Abonament de Asistenta Rutiera, la prețul de 29 de lei anual (tva inclus), este la vânzare pe roviniete.ro și are acoperire doar pe teritoriul României. Abonamentul de Asistenta Rutiera este exclusiv pentru Autoturisme, pe perioada fixa de 12 luni, pentru întreg teritoriul României și este furnizat de NOVA RIA24. Servicii cuprinse in abonament sunt: Depanarea/repararea autovehiculului imobilizat la locul evenimentului rutier cu cea mai apropiata echipa din rețea si Tractarea autovehiculului imobilizat in limita maxima de 200 km parcurși de echipajul de tractare / eveniment.
Consecințele condusului fără asigurare obligatorie sunt, in primul rând, de ordin contravențional. Conducătorii auto primesc o sancțiune contravențională intre 1000 la 2000 de lei si, in plus, se efectuează reținerea talonului si a plăcuțelor de înmatriculare. In cazuri extreme, in care asigurarea a expirat de mai mult de 3 luni de la data constatării, exista posibilitatea suspendării posibilității înmatriculării. Conform legii, autovehiculul poate fi radiat din circulație daca nu se face dovada plății asigurării in 30 de zile de la data constatării.
Un alt risc la care ești expus in lipsa asigurării obligatorii este asumarea responsabilității financiare pentru daunele produse in cazul unui accident. Costurile de reparație vor fi destul de costisitoare. Chiar daca nu ești responsabil pentru producerea accidentului este de asemenea posibil sa suporți daunele survenite, pentru ca este interzisa circulația pe drumurile publice fără a avea o poliță de asigurare obligatorie valida. Poți primi o ofertă de poliță RCA chiar aici pe roviniete.ro.
Cumpărarea unei polițe de asigurare RCA e necesara pentru a putea fi un șofer responsabil si pentru a avea confortul protecției in cazul unui incident. Poți primi o ofertă de poliță RCA chiar aici pe roviniete.ro/rca/details. Pe roviniete.ro ai toate plățile pentru drum într-un singur loc. Site-ul www.roviniete.ro a fost gândit ca un instrument simplu si eficient de informare si plasare comenzi pentru taxele de drum, asigurarea RCA și abonamente de tractare auto.