Cumpara rovinieta online -
Calculator roviniete Romania

Verifică online RCA-ul, ITP-ul și Rovinieta

 

Unul din cinci romani uita sa isi reinnoiasca o polita de asigurare auto de tip RCA sau o rovinieta. Deși unui șofer i se poate întâmpla deseori să uite perioada de valabilitate a unor aspecte legate de mașina personală, cum ar fi RCA-ul, ITP-ul sau rovinieta, de regulă aceste omisiuni se plătesc destul de scump.

 

Consecintele condusului fără asigurare obligatorie

Consecintele condusului fara asigurare obligatorie sunt, in primul rand, de ordin contraventional. Conducatorii auto primesc o sanctiune contraventionala intre 1000 la 2000 de lei si, in plus, se efectueaza retinerea talonului si a placutelor de inmatriculare. In cazuri extreme, in care asigurarea a expirat de mai mult de 3 luni de la data constatarii, exista posibilitatea suspendarii posibilitatii inmatricularii. Conform legii, autovehiculul poate fi radiat din circulatie daca nu se face dovada platii asigurarii in 30 de zile de la data constatarii.

Un alt risc la care esti expus in lipsa asigurarii obligatorii este asumarea responsabilitatii financiare pentru daunele produse in cazul unui accident. Costurile de reparatie vor fi destul de costisitoare.

Chiar daca nu esti responsabil pentru producerea accidentului este de asemenea posibil sa suporti daunele survenite, pentru ca este interzisa circulatia pe drumurile publice fara a avea o polita de asigurare obligatorie valida.

In mod curent tot mai multe companii de asigurare pun la dispozitie formulare de calcul online pentru cumpararea asigurarii RCA, chiar si aplicatiile bancare au in portofoliu asigurari obligatorii spre vanzare. Indiferent de prima de asigurare platita sau compania de asigurare, riscurile acoperite ar trebui sa fie aceleasi.

 

Consecințele condusului fără rovinieta auto

Sunteți probabil obișnuit să vă achiziționați rovinieta de la orice benzinărie din zona de interes sau de la ieșirea din localitate. Problema apare atunci când uiți să faci asta și știi că ai toate șansele să fii identificat fără rovinietă de către camerele de control roviniete. Cei care nu mai vor să petreacă timp pe la casieriile distribuitorilor autorizați, pentru a-și cumpăra rovinietă, au varianta de a o achita online, pe portalul roviniete.ro/rovinieta

De regulă, procesul verbal îți va ajunge în format fizic acasă în următorele 8 luni de la data săvârșirii faptei contravenționale. Constatarea contravenției trebuie să se facă în maxim 6 luni de la data săvârșirii faptei, iar comunicarea acesteaia în următoarele 2 luni de la constatare. Pentru un autoturism din clasa A cuantumul minim al amenzii pentru lipsa rovinietei (rovinietă expirată) este de 250 lei, iar cel maxim de 500 lei. Legislația privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România poate fi consultată aici.

 

Condusul fără ITP valabil 

De asemenea, este important să te asiguri că ai ITP-ul la zi, altfel riști o altă amendă. De data aceasta, cuprinsă între 630 și 1400 lei, la care se adaugă reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare.

„Din 20.05.2018, dacă sunteţi surprinşi în trafic cu Inspecţia Tehnică Periodică ( ITP) expirată, poliţistul vă va reţine talonul şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă şi o dovadă fără drept de circulaţie, aşadar nu o să mai luaţi maşina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeţi la RAR deci, mult mai complicat”, se arată într-o precizare a reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Interne pe pagina de Facebook. În cazul în care şoferul face o nouă Inspecţiei Tehnică Periodică şi o trece, suspendarea încetează automat.

 

Comandă simplu și Setează alertele!

Comandă online rovinieta în 3 pași: 1. adaugaţi o comandă şi completaţi datele pentru rovinietele dorite 2. alegeţi modul de plată şi plasaţi comanda. Veţi primi prin e-mail factura proformă corespunzatoare 3. realizaţi plata - online cu card bancar prin intermediul procesatorului securizat de carduri sau prin bancă cu ordin de plată

 

 PLATA ONLINE ROVINIETA 

 

 VERIFICARE ROVINETA 

 

Daca doriti sa verificati inainte valabilitatea politei RCA, puteti sa o faceti completand informatiile pentru oferta AICI. Sistemul va va spune automat daca mai aveti o polita valabila pentru numarul de inmatriculare vizat. Evita amenda printr-o alerta RCA și cumpară o polită de asigurare RCA  pentru a putea fi un sofer responsabil si pentru a avea confortul protectiei in cazul unui incident.

 

 VERIFICA VALABILITATE RCA 

 

 SETEAZA ALERTA RCA 

 

Poți afla valabilitatea ITP-ului simplu și rapid oriunde te-ai afla, atâta timp ai o conexiune stabilă la internet. Trebuie, de asemenea, să ai la îndemână următoarele date: CIV-ul sau seria caroseriei. Pe acestea le introduci în aplicația pusă la dispoziție de Registrul Auto Român. 

 

  VERIFICA ITP DUPA CIV (RAR)