Cumpara rovinieta online -
Calculator roviniete Romania

Topul ASF al brokerilor de asigurari RCA

Piata de brokeraj din Romania a crescut cu 9,1% in 2020 fata de anul anterior, insumand prime intermediate in valoare de 7,86 de miliarde de lei, potrivit ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiara, citat de 1asig.ro. Aceasta crestere este datorata atat cresterii volumului de prime intermediate/distribuite pentru activitatea de asigurari generale (+8,75%), cat si a asigurarilor de viata (+19,38%).

In anul 2020, companiile de brokeraj au intermediat/distribuit 68,34% din volumul total al primelor brute subscrise de asiguratori, pentru prima oara in ultimii 5 ani depasind pragul de 80% pe partea de distributie de asigurari generale.

 

 Cumpără RCA           Abonare la Alerta RCA  

 

Topul Brokerilor de Asigurari RCA

 

Pe segmentul asigurarilor RCA - clasa A10 -  pe primul loc in clasament este SAFETY Broker, cu o cota de piata de 10,2%, urmat de DESTINE Broker - 8,93%, INTER Broker - 8,56%, TRANSILVANIA Broker - 7,67% si DAW Management Broker - 6,90%, conform datelor ASF solicitate de 1asig.ro. Topul este completat de CAMPION Broker, MILLENIUM Insurance Broker, EXA Broker, PROFESSIONAL Broker si MARSH Broker.

 

Pe segmentul asigurarilor de garantii – clasa A15 – ZURICH Broker ocupa prima pozitie, cu o cota de piata de 19,78%, fiind urmat de partenerul nostru OBSIDIAN Broker – 13,50%, FLY Insurance Broker – 11,00%, SAFETY Broker – 9,40% si OLSA Re Broker – 6,77%. Topul este completat de TRANSILVANIA Broker, DESTINE Broker, AON Romania Broker, MARSH Broker si CAMPION Broker, potrivit clasamentului transmis de ASF pentru 1asig.ro.

 

Despre Roviniete.roServiciile furnizate de site-ul Roviniete.ro sunt asigurate de SCALA ASSISTANCE SRL cu sediul în strada Decebal nr. 69, Cluj-Napoca, județul Cluj. Compania clujeană a intrat pe piața de profil în anul 2007 aducând, în premieră, în România conceptul de vânzare online a vinietelor. În prezent, compania beneficiază de o prezență multinațională, investește continuu în dezvoltarea rețelei sale de vânzări retail și corporate, și se preocupă de diversificarea gamei de servicii în acord cu nevoile clienților săi. Actualmente, compania distribuie în peste 30 000 de puncte autorizate de vanzare a rovinietelor în România și își consolidează prezența multinațională în Ungaria, Bulgaria și Republica Moldova.

Din anul 2020, Scala Assistance SRL, este autorizata de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) ca asistent de brokeraj cod RAJ516693.

Distributia politelor RCA se realizeaza prin platforma roviniete.ro, in calitate de asistent în brokeraj al Obsidian Broker de Asigurare-Reasigurare SRL, (obsidianbroker.ro) cod RBK-792, sediul social în București, Sos. Pipera nr.4, etaj 2, sector 1 – 0142555.

Printre clienții SCALA ASISSTANCE SRL se numără firme de renume din domeniul transporturilor, dar și din numeroase alte domenii de activitate. Această dezvoltare a fost posibilă datorită modalității, strategiei de lucru adoptate și a procedurii de comandă mult eficientizată.

Din dorința de a oferi servicii de cea mai bună calitate clienților, compania a implementat un sistem de management orientat spre îmbunătățirea permanentă a performanței, respectând normele standardului ISO 9001: 2015 – limbaj comun în ceea ce privește calitatea în peste 160 de țări și de organizații.