Cumpara rovinieta online -
Calculator roviniete Romania

Noi reguli RCA de la Comisia Europeană

Noi reguli privind asigurarea auto obligatorie (RCA) urmează să fie aplicate, pe viitor, în toate țările membre ale Uniunii Europene (UE), lucru care va însemna, printre altele, protecție mai bună pentru toate victimele accidentelor rutiere. Mai exact, cetățenii UE vor beneficia de tratament egal atunci când vine vorba despre asigurări și acoperirea daunelor, indiferent de țara de proveniență sau de cea în care are loc accidentul, vor avea la dispoziție un instrument de comparare a ofertelor de asigurare la nivel european, iar istoricul privind daunele provocate, pe baza căruia se stabilește coeficientul bonus-malus, va putea fi folosit în orice țară, relatează publicația de specialitate avocatnet.ro

 

Mai multă claritate a prețurilor și a istoricului revendicărilor

Conform comunicatului remis de Comisia Europeană, noile reguli vor oferi claritate a prețurilor și a istoricului revendicărilor de daune. Acordul introduce utilizarea obligatorie a unei declarații unice privind istoricul revendicărilor și obligații de a informa cetățenii cum pot solicita despăgubiri. În plus, furnizorii de asigurări vor trebui să trateze în egală măsură toți cetățenii UE prin acceptarea declarațiilor din istoricul daunelor din alt stat membru ca fiind egale cu o declarație internă și să aplice orice reduceri bazate pe aceasta (cum ar fi reducerile „bonus-malus”).

Cetățenii vor putea compara prețurile, tarifele și acoperirea oferite de diferiți furnizori mai ușor datorită noilor instrumente gratuite și independente de comparare a prețurilor.

Pentru a evita supra-reglementarea, normele modificate permit excluderea vehiculelor non-rutiere (cum ar fi tractoarele de grădină, scuterele de mobilitate, mașinile de jucărie), precum și excluderea bicicletelor electrice din obligațiile de asigurare. Sunt excluse și vehiculele destinate exclusiv sporturilor cu motor, mai menționează Comisia Europeană în comunicat.

 

Puteți verifica valabilitatea politei RCA completand informatiile pentru oferta AICI. Sistemul va va spune automat daca mai aveti o polita valabila pentru numarul de inmatriculare vizat.

Daca doriti sa vizionati, pentru informare, oferte de la asiguratori, este foarte simplu, exact așa cum ar trebui să fie un serviciu online! Pentru clienții noștri procesul este extrem de rapid, durează zeci de secunde. Pentru prima achizitie RCA pe website, trebuie doar sa completati un formular (AICI) cu datele necesare, si veti primi mai multe oferte de la asiguratori. Aveti apoi posibilitatea sa cumparati, daca aveti nevoie, in deplina siguranta. Nu există nici o diferenta intre politele cumparate online si cele cumparate de la brokeri. Odata ce ati completat cei 3 pasi si ati facut plata, polita de asigurare se emite automat, pe adresa dvs. de email. 

 

 VIZIONATI OFERTE RCA