Cumpara rovinieta online -
Calculator roviniete Romania

Cea mai simplă metodă prin care îți poți rezolva litigiile cu asiguratorii! Cazuri soluționate în favoarea a aproape 1000 de soferi

Litigiile cu asiguratorii RCA, o problemă frecventă pentru șoferi

Atunci când vine vorba de asigurarea RCA, șoferii se confruntă adesea cu diverse probleme, printre care și litigiile cu asiguratorii. Deși este important să ai o asigurare RCA, acest proces poate fi complicat, iar șoferii se pot simți dezavantajați în fața asiguratorilor.

În astfel de situații, soluționarea problemelor poate fi costisitoare și poate dura mult timp, dar există o metodă gratuită care poate ajuta șoferii să evite aceste neplăceri și să rezolve problemele cu RCA rapid și eficient.

SAL-Fin, soluția pentru litigiile cu asiguratorii RCA

Pentru a simplifica procesul de soluționare a litigiilor cu asiguratorii RCA, a fost creată soluția SAL-Fin, o entitate specializată în soluționarea amiabilă a litigiilor dintre firmele de asigurare și clienți sau păgubiți, în special cazurile de despăgubire în baza poliței RCA. Această metodă este o alternativă la soluționarea litigiilor prin intermediul instanțelor, care poate fi costisitoare și îndelungată. 

SAL-Fin este un serviciu specializat care oferă șoferilor o modalitate rapidă și eficientă de a rezolva litigiile cu asiguratorii RCA. Pentru a beneficia de acest serviciu, șoferii trebuie să înregistreze online litigiul cu asiguratorul, să furnizeze documentația necesară și să aștepte decizia finală a asiguratorului.

Principalele probleme ale consumatorilor rezolvate de SAL-Fin

SAL-Fin prezintă o serie de avantaje pentru șoferii care doresc să își rezolve litigiile cu asiguratorii RCA. Printre acestea se numără:

  • Economie de timp și bani prin evitarea procedurii judiciare
  • Rezolvarea rapidă a litigiilor, în câteva săptămâni
  • Expertiza profesională a specialiștilor din domeniul asigurărilor
  • Servicii personalizate în funcție de nevoile fiecărui șofer

De asemenea, principalele probleme invocate de consumatori, rezolvate de SAL-Fin sunt următoarele: 

  • depășirea termenului legal de plată a despagubirilor pentru dosarele de daună deschise în baza contractelor RCA sau solicitarea de penalități pentru întârzierile în plata despagubirilor
  • diferențele de plată la despagubiri între sumele propuse de asiguratori și cele primite de consumatori în urma evaluarilor sau constatarilor din unitățile de service (în cazul RCA) și stabilirea valorii de piață de către asiguratori în cazul daunelor totale, fără a se lua în considerare toate dotările vehiculelor în cauză. 
  • lipsa de comunicare transparentă a calculelor făcute de asiguratori pentru stabilirea cuantumului daunelor și la justificarea soluțiilor adoptate. 
  • solicitarea sumelor considerate cuvenite de către consumatori pentru închirierea de autoturisme sau pentru lipsa de folosință în baza contractelor RCA.

Câte litigii au fost soluționate prin intermediul SAL-Fin?

În 2022, SAL-Fin a gestionat peste 1200 de dosare, dintre care 782 au fost soluționate în favoarea consumatorilor. În timp ce numărul conflictelor dintre asigurătorii RCA și păgubiți este în creștere, consumatorii pot beneficia de o soluție rapidă și gratuită prin intermediul SAL-Fin. Această entitate are o rată de respectare a deciziilor de peste 81%, iar timpul mediu de soluționare a unui dosar prin varianta impunerii este de 42 de zile, iar pentru varianta propunerii de soluții este de 24 de zile.

Așadar, SAL-Fin este o metodă simplă și eficientă pentru rezolvarea litigiilor cu asiguratorii RCA. Prin intermediul acestui serviciu, șoferii pot economisi timp și bani, evitând procedura judiciară și beneficiind de expertiza specialiștilor din domeniul asigurărilor. 

Descoperă valoarea polițelor RCA pentru propria mașină pe Roviniete.ro!

De asemenea, îți reamintim că ai posibilitatea de a achiziționa asigurarea RCA direct de pe platforma Roviniete.ro. În doar 3 pași simpli, poți obține rapid RCA-ul de care ai nevoie, direct de pe telefonul mobil. Mai mult decât atât, vei putea accesa oferte de la cei mai importanți asiguratori de RCA, ceea ce îți va permite să alegi RCA-ul cel mai potrivit nevoilor tale sau cel mai ieftin de pe piață.