Cumpara rovinieta online -
Calculator roviniete Romania

Amendă RCA anulată de instanță. Precedent juridic în legătură cu prezentare poliței RCA

Un şofer a fost amendat cu suma de 870 de lei pentru că nu a putut prezenta, în cadrul unui control de rutină, poliţa de asigurare RCA. Nu o avea la el nici în format fizic, nici electronic, adică pe mobil sau tabletă. Poliţistul l-a amendat pentru asta. În schimb, Judecătoria Alba Iulia a anulat amenda şi a stabilit că poliţistul avea obligaţia de a verifica existenţa poliţei RCA în baza de date a autorităţilor, pentru că toate poliţele RCA se raportează către o bază de date la nivel naţional, denumită Administrare Istoric Date Asigurări Auto, relateaza digi24.ro 

Conform noilor legi în vigoare, aceasta poate fi imprimată pe hârtie albă (imprimarea pe hârtie verde nu mai este obligatorie). 

Din acest an, șoferii își pot plăti asigurarea RCA în același loc unde plătesc și taxele de drum, roviniete.ro.

Când toate plățile pentru drum sunt într-un singur loc pe roviniete.ro, lucrurile sunt mult mai simple și astfel aveți beneficii de timp și conveniență. Platforma facilitează alerte de expirare trimise din timp, datele mașinii sunt salvate și, pentru clienți, tot procesul de achiziție durează doar câteva zeci de secunde.

Pe roviniete.ro veți găsi oferte de la cei mai importanți asiguratori de RCA și astfel puteți alege comparativ RCA-ul cel mai potrivit nevoilor dvs. sau pe cel mai ieftin de pe piață.

 

Care sunt pașii pentru comanda poliței RCA?Comanda se efectuează foarte simplu, exact așa cum ar trebui să fie un serviciu online! Dacă sunteți clientul nostru, tot procesul durează în jur de 2 minute. Pentru prima achiziție pe website, trebuie doar să completați un formular cu datele necesare, apoi să plătiți online, în deplină siguranță. Nu există nici o diferență între polițele cumpărate online și cele cumpărate de la brokeri. 
 
Odată ce ați completat toți pașii și ați făcut plata, polița de asigurare se emite automat, pe adresa dvs. de email.

 

 Cumpără RCA