Cumpara rovinieta online -
Calculator roviniete Romania

Verificare rovinietă în doar câteva secunde!

Roviniete.ro/rovinieta este un site online care îți va zice cu exactitate daca rovinieta ta mai este sau nu valabila si te va alerta atunci cand se apropie data expirarii! Dacă vrei să verifici valabilitatea rovinietei online, tot ce ai de făcut este să accesezi acest site public de INFO.  

Prin acest serviciu se poate verifica valabilitatea rovinietei in momentul cautarii, dupa numarul de inmatriculare al masinii si dupa seria de sasiu.
In formularul de interogare va trebui sa introduceti urmatoarele date:

  • Numar auto (ex:B00ABC)
  • Serie sasiu.

Nota bene!

  • Doar rovinietele aflate in perioada de valabilitate se pot verifica.
  • Rovinietele care urmeaza sa intre in valabilitate nu vor fi afisate.

 

Pentru a verifica valabilitatea rovinietei, folositi butonul alaturat!

 

 VERIFICA ROVINIETA    

 CREEAZA CONT DE ALERTĂ 

 

De asemenea, si pe site-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi există o aplicaţie prin care şoferii pot verifica dacă au rovinietă valabilă. Pe site-ul CNADNR, şoferii pot verifica dacă au rovinietă valabilă prin introducerea numărului de înmatriculare şi a seriei de şasiu.

În aprilie 2020, conform datelor CNADNR, doar 46,7% dintre cele 5,4 milioane de vehicule înmatriculate în România apar în sistemul informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control al rovinietei (SIEGMCR) ca având achitate, în momentul de faţă, taxele de drum. Cel mai bun procent în acest sens s-a înregistrat în judeţul Ilfov, unde circa 60,9% dintre vehicule aveau o rovinietă valabilă la sfârşitul lunii martie, conform economica.net.