Főoldal
/
Autopalya Matrica

Autopalya Matrica Online árkalkulátor

Válaszd ki a gépjármű típusát

VÁLASSZA KI A MATRICA ÉRVÉNYESSÉGI IDEJÉT


A megjelenített ár nem tartalmazza a tranzakcióhoz kapcsolódó jutalékot

Érvénybe lép

Töltse ki az autó adatait

Mostani dátum:
23/04/2024
Érvénybe lép:
DD/MM/YYYY
Az éves matrica: a vásárlás napjától a következő év január 31-én éjfélig érvényes.

A matrica kötelező útdíj. A fizetős útszakaszokat a hatályos szabályozás szerint kizárólag matrica alapján lehet megközelíteni.

Az e-matrica töltőrendszer motorkerékpárokhoz, személygépkocsikhoz, legfeljebb 3,5 tonna össztömegű teherautókhoz, lakókocsikhoz és pótkocsijukhoz használható. Ezek a járművek a magyar gyorsforgalmi úthálózat adóköteles szakaszait csak előre kifizetett - adóköteles szakaszra való behajtás előtt vásárolt - úthasználati engedély, azaz e-matrica alapján vehetik igénybe.

Vásárolja meg a matricát online, kiválaszthatja az Ön számára legelőnyösebb matricát és a legjobb áron.
Használatával gyorsan és biztonságosan vásárolhat magyar matricát roviniete.ro weboldal. A folyamat nagyon egyszerű és néhány percet vesz igénybe.
Válassza ki a jármű típusát és érvényességi idejét, kezdési dátumát és az autó rendszámát.  A bankkártyás fizetés sikeres lebonyolítása után azonnal kap egy e-mailt a tranzakció összes adatával. Ezenkívül a matrica egy példánya mentve marad Saját autóim rész, így bármikor elérheti, amikor szüksége van rá. 

A fizetős útszakaszok a jelenleg is érvényben lévő szabályozás szerint kizárólag matrica alapján közelíthetők meg, így az utazás előtt mindenképpen meg kell győződnünk arról, hogy a matricát megvásároltuk.

Az utólag vásárolt matrica nem visszamenőleges hatályú, így az autópálya-használat után vásárolt matricához pótdíjfizetési kötelezettség társul. Kivételt képez az autópálya használatától számított 60 perc, amely alatt a matricát megvásárolták. A matrica elektronikus vásárlása esetén a fizetés nem jelenti az autópálya használati jogát. Ezt a jogot a matricasorozat ruházza ránk.

D1    -    A jármű 7 fő szállítási kapacitással és pótkocsival

D1M  -    Motorbicikli

D2     -    7 főnél nagyobb szállítóképességű jármű, 3,5 t kisteherautó, lakókocsi.

U      -     Kóc,   D2 kategóriába tartozó gépjárművek

În Magyarországon a matrica árát a jármű típusa és a külföldön eltöltött idő alapján számítják ki. Például a legfeljebb 7 utas szállítására alkalmas személygépkocsiknál ​​(a sofőrrel együtt) és a tömeg nem haladja meg a 3,5 tonnát, a matrica ára Magyarországon 10 napra körülbelül 11 euró.

Adja meg a fenti adatokat és pontos árat kap a kért matricáért.

Heti matrica: a vevő által megjelölt időponttól érvényes. 9 nap időtartamra, összesen 10 egymást követő naptári napon, a 10. nap 24 óráig.

Havi matrica: érvényes a vevő által megjelölt kezdő időponttól a következő hónap (szám szerint) ugyanazon nap 24 óráig. Ha a lejárati hónapban nincs megfelelő nap, akkor a matrica az adott hónap utolsó napjának 24. óráig érvényes.

Országos éves matrica: hatálya a tárgyév első napjától a tárgyévet követő év január 31-én 24 óráig érvényes. Az érvényességi idő alatt vásárolt éves matrica az úthasználati jogot a megszerzés pillanatától biztosítja.

Megyei éves matrica: egy éves, területi matrica típus, a D1M, D1, D2 és U kategóriájú járművekre, amely alapján a gyorsforgalmi úthálózat megye díjával használható. Egy járműhöz több megyei e-matrica is vásárolható. Érvényességi ideje megfelel az éves matricáknak. A területi érvényesség kiterjed a jogi normában megállapított metszéspontra, általában az első integrált kereszteződésre, amely a kérdéses megye közigazgatási határát követi.