Call center 0732 773 773

Luni-Vineri: 08:00 - 17:00

exceptand sarbatorile legale

Roviniete.ro este autorizat de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R. S.A.) prin Contractul nr. 93/17339 din data de 27.08.2007 reinnoit

Mai mult de 1 milion de conducatori auto au incredere in noi! Milioane de roviniete vandute pana in prezent!
Curs valutar: 1 EURO = 4,6507 LEI

Cumpara rovinieta online - Calculator roviniete

Selecteaza tipul Autovehiculului 

Rovinieta, pasată după alegeri

05 Iunie 2008

Supăraţi că oficialii MT nu au fost de acord cu eliminarea rovinietei, reprezentanţii CNR au cerut să discute această problemă cu primul ministru. În premieră, acesta i-a primit, însă după ce a declarat public că cererile lor sunt incoerente şi au substrat politic. Întâlnirea de la Guvern a stabilit o nouă rundă de discuţii după alegerile locale, timp în care ministerele transporturilor şi de finanţe se pare că vor pregăti un raport legat de cererile protestatarilor.

 

După ce a plecat de la masa discuţiilor cu reprezentanţii MT din cauza refuzului acestora de a elimina rovinieta, conducerea CNR a hotărât să solicite discutarea problemei cu primul ministru Călin Popescu-Tăriceanu. În acest scop, transportatorii au scos timp de două zile camioanele pe centura capitalei.

 

Banii din rovinietă merg la autostrăzi

La câteva zile după această manifestare, cu ocazia reluării lucrării la centura Sibiului, primul ministru al României a prezentat planurile de dezvoltare a infrastructurii din ţară şi şi-a exprimat punctul de vedere legat de problema rovinietei.

 

Eliminarea rovinietei, poate după alegeri

La numai câteva zile de la declaraţia aceasta, reprezentanţii transportatorilor au fost primiţi de primul ministru, pentru a discuta despre programul de investiţii în infrastructură şi eliminarea rovinietei. Potrivit unui comunicat al CNR, în perioada 2-7 iunie urmează a avea loc o altă întâlnire cu primul ministru când acesta va prezenta o soluţie legată de rovinietă, însă după ce va primi rapoartele ministerelor transporturilor şi de finanţe. Ion Lixandru, purtătorul de cuvânt al CNR, a precizat, că poziţia organizaţiei este în continuare pentru eliminarea acestei taxe de drum.

Potrivit lui Septimiu Buzaşu, secretar de stat în cadrul MT, împotriva eliminării rovinietei s-au pronunţat şi reprezentanţii Asociaţiei Transportatorilor Feroviari. Acesta a explicat că trebuie respectate şi principiile concurenţei când se ia în calcul eliminarea taxei de drum.

 

Furnizorii, obligaţi să aibă cântare

Potrivit CNR, având în vedere discuţiile cu ministerul de resort pe tema proiectului normativ de a nu încărca transportatorii cu mase ce depăşesc maximul de tonaj admis pentru circulaţia pe drumurile publice, acesta se pare că va fi în curând publicat în Monitorul Oficial.

 

IRU susţine transporturile româneşti

Problemele cu care se confruntă transportatorii români au ajuns şi la urechile reprezentanţilor IRU, în urma unei adrese trimise de UNTRR. Ca răspuns, într-o notă semnată de Martin Marmy, secretarul general IRU, se precizează că studiile IRU au concluzionat că orice penalitate asupra transportului rutier, numeroasele impuneri fiscale, reglementări sociale şi administrative sunt penalităţi şi mai mari pentru economia românească în ansamblu.

Sursa: Traficmedia.ro

 
Banks Logos