Roviniete.ro este autorizat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.) prin contractul nr. 93/17339 din data de 27.08.2007 reînnoit

Mii de clienți au încredere în noi!
Mii de roviniete vândute până în prezent!
Curs valutar: 1 EURO = 4,5402 RON

Cumpără rovinieta online - Calculator roviniete România

Selectează tipul Autovehiculului 

Rovinieta - taxa de drum ramane in vigoare! Ministrul Transporturilor a refuzat propunerea transportatorilor

22 Aprilie 2008

Ministerul Transporturilor a respins, marti, cererea patronatelor din domeniul transporturilor rutiere de eliminare a rovinietei, motivandu-si decizia prin faptul ca respectiva taxa este singura sursa de venit a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR).


"Avand in vedere necesitatea mentinerii si obtinerii de surse de finantare pentru lucrarile de infrastructura rutiera, nu putem fi de acord cu renuntarea la o sursa financiara sigura (rovinieta - nr.r), fara a analiza si fundamenta o alta optiune. In acest moment, Ministerul Transporturilor considera ca reprezentantii CNR (Consiliul National Rutier - n.r.) nu au o propunere viabila pentru a lua in calcul orice modificare a structurii bugetului de stat si a surselor de constituire a acestuia", se mentioneaza in comunicatul ministerului.


Negocierile dintre Ministerul Transporturilor si reprezentantii partonatelor nu au ajuns, luni, la nici o concluzie favorabila ambelor parti, din cauza insistentelor transportatorilor rutieri in privinta eliminarii rovinietei. Ministerul a propus cateva solutii pentru revendicarile partonatelor, printre care infiintarea organismului unic de control in trafic, eliminarea autorizatiilor speciale de transport pentru marfurile divizibile, numirea in cadrul Consiliului Drumurilor a cinci reprezentanti ai transportatorilor rutieri si amenajarea parcarilor la standarde europene.