Call center 0732 773 773

Luni-Vineri: 08:00 - 17:00

exceptand sarbatorile legale

Roviniete.ro este autorizat de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R. S.A.) prin Contractul nr. 93/17339 din data de 27.08.2007 reinnoit

Mai mult de 1 milion de conducatori auto au incredere in noi! Milioane de roviniete vandute pana in prezent!
Curs valutar: 1 EURO = 4,6507 LEI

Cumpara rovinieta online - Calculator roviniete

Selecteaza tipul Autovehiculului 

Rovinieta - taxa de drum ramane in vigoare! Ministrul Transporturilor a refuzat propunerea transportatorilor

22 Aprilie 2008

Ministerul Transporturilor a respins, marti, cererea patronatelor din domeniul transporturilor rutiere de eliminare a rovinietei, motivandu-si decizia prin faptul ca respectiva taxa este singura sursa de venit a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR).


"Avand in vedere necesitatea mentinerii si obtinerii de surse de finantare pentru lucrarile de infrastructura rutiera, nu putem fi de acord cu renuntarea la o sursa financiara sigura (rovinieta - nr.r), fara a analiza si fundamenta o alta optiune. In acest moment, Ministerul Transporturilor considera ca reprezentantii CNR (Consiliul National Rutier - n.r.) nu au o propunere viabila pentru a lua in calcul orice modificare a structurii bugetului de stat si a surselor de constituire a acestuia", se mentioneaza in comunicatul ministerului.


Negocierile dintre Ministerul Transporturilor si reprezentantii partonatelor nu au ajuns, luni, la nici o concluzie favorabila ambelor parti, din cauza insistentelor transportatorilor rutieri in privinta eliminarii rovinietei. Ministerul a propus cateva solutii pentru revendicarile partonatelor, printre care infiintarea organismului unic de control in trafic, eliminarea autorizatiilor speciale de transport pentru marfurile divizibile, numirea in cadrul Consiliului Drumurilor a cinci reprezentanti ai transportatorilor rutieri si amenajarea parcarilor la standarde europene.

 
Banks Logos