Astazi, 07.08.2017, se mentin restrictiile de circulatie cauzate de canicula

07 August 2017

Reamintim ca astazi, 07.08.2017, pe reteaua de drumuri nationale si autostrazi care tranziteaza teritoriul Romaniei vor fi mentinute restrictiile de circulatie  pentru autovehiculele cu o masa autorizata > 7,5 tone, in Municipiul Bucuresti si urmatoarele judete: Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Ilfov, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Constanta.

Pentru celelalte judete restrictiile de tonaj se ridica fiind pastrate doar cele pentru judetele mai sus mentionate.

Precizam ca in intervalul orar 20:00 – 12:00 nu sunt instituite restrictii de tonaj in afara celor prevazute de legislatia in vigoare.

Astfel, CNAIR S.A. in baza prevederilor articolului 44 alin.2 al Ordonantei de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificarile si completarile ulterioare, interzice temporar  circulatia vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, pe autostrazile si drumurile nationale din judetele afectate de canicula, cu exceptia:

• transporturilor de persoane;
  • transporturilor de animale vii si de produse perisabile de origine animala ai vegetala;
  • vehicule care participa la interventii in caz de forta majora;
  • transporturi funerare;
  • transporturi postale;
  • transporturi de echipamente de prim ajutor;
  • transporturi pentru distribuire de carburanti;
  • transporturi de marfuri sub temperatura controlata;
  • transporturi pentru tractari vehicule avariate;
  • transporturi pentru distribuirea de apa si hrana in zonele calamitate;
  • transporturi cu vehicule specializate destinate prin constructie salubrizarii;
  • transporturi apa imbuteliata;
  • transporturi produse provenite din exploatari agricole.
  • transporturi militare implicate in exercitii multinationale.

Restrictionarea circulatiei este necesara pentru protectia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformari majore ireversibile cu pierderea stabilitatii imbracamintii rutiere.

Pe parcursul urmatoarelor zile vom reveni cu alte noi comunicate, in functie de avertizarile meteorologice emise de A.N.M.

Informatii suplimentare privind starea retelei de drumuri nationale pot fi obtinute de la Dispeceratul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360.